Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Verbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, Heiloo

Verbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  GTP Vastgoed

Locatie : Heiloo

 

Aan de rand van een nieuwe woonwijk in Heiloo staat een bestaand bedrijfsgebouw gebouw dat zal worden herbestemd.

De uitstraling van het huidige kantoorgebouw, valt nogal uit de toon van de naastgelegen nieuwe woonwijk. Het gebouw zal worden verbouwd en herbestemd naar een appartementengebouw. In het ontwerp voor de restyling en verbouwing van het gebouw, is er gekozen om een verticale geleding in de gevels te maken, door de dakbekleding deel verder naar beneden te trekken. Mede door gebruik van diverse ingetogen materialen, wordt de lange zijgevel, als het ware opgedeeld in blokken, waardoor er een goede aansluiting ontstaat met de naastgelegen woonwijk.

In het plan is er ook veel groen meegenomen, waarbij de parkeerplaatsen in grastegels worden uitgevoerd en er rondom hagen worden geplaatst, waardoor het gebouw als het ware in het groen komt te staan.

 

 

Impressies: Jesse Doosje

Nieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord Holland

On 08, okt 2020 | In | Door studio72

Nieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord Holland

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie : Noord Holland

 

STUDIO72 heeft het ontwerp gemaakt voor een winkel / kantorruimte met 4 bovengelegen appartementen.

Het betreft een inbreilocatie, waar het pand zal worden gesloopt en een nieuw eigentijds gebouw zal worden gebouwd. Hierbij zal de nieuwe bebouwing goed aansluiten op de naastgelegen panden en het straatbeeld,. Dit door een vormtaal die aansluit op het gevelprofiel van de naastgelegen bebouwing en mededoor het gebruik van een ingetogen kleur-en materiaal pallet, wat het gebouw een rustige  doch eigentijdse uitstraling geeft.

De ontsluiting van de winkel / kantoorruimte zal aan de voorzijde zijn en de ontsluiting van de appartementen aan de achterzijde, waardoor er een zo breed mogelijke winkel / kantoorgevel ontstaat. Het achterterrein zal een oase van rust worden, die ingevuld zal worden met veel groen en hier zullen de buitenruimten van de appartementen en het kantoor bevinden.

 

 

 

Impressies : Jesse Doosje

Herbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint Pancras

Herbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint Pancras

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie : Noord Holland

 

In een traditionele lintbebouwing van een Noordholland dorp, staat een bestaand bankgebouw dat momenteel niet meer in gebruik is.

De uitstraling van het huidige kantoorgebouw, valt nogal uit de toon van de bestaande traditionele lintbebouwing. Het bankgebouw zal worden verbouwd en herbestemd naar een appartementengebouw. In het ontwerp voor de restyling en verbouwing van het gebouw, is er gekozen om er meer een verticale geleding in de gevels te maken. Mede door gebruik van diverse materialen, wordt het lange pand, als het ware opgedeeld in verticale blokken, waardoor er meer aansluiting ontstaat met de naastgelegen lintbebouwing.

Het materiaalgebruik zal ingetogen zijn en zal goed aansluiten op de lintbebouwing.

In het plan is er ook veel groen meegenomen, waardoor het gebouw als het ware in het groen komt te staan.

 

 

Impressies: Jesse Doosje

Hof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht Alkmaar

On 08, jan 2020 | In | Door studio72

Hof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen, Overkrocht Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Hof van Hout Overkrocht, Alkmaar

Website :  www.hofvanhout.nl

 

Op een prachtige groene locatie in Alkmaar is het plan om 5 vrijstaande energiezuinige woningen te realiseren. Het gebied is omringt door groen en dat is doorgetrokken in de planopzet, zodat de woningen een parkachtige opzet krijgen. De woningen zullen per vertrek een fraai uitzicht krijgen op het groen, waardoor je als het ware in het bos woont.

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid Schermer

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid Schermer

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Noord Holland

 

Aan de rand van het  buitengebied in Zuid Schermer ligt, een prachtig landelijk perceel, waar momenteel een kassencomplex met een bijbehorende schuur staan.

Een bestaande schuur zal worden verbouwd en herbestemd naar 3 energiezuinige schuurwoningen. Om de woningen te kunnen realiseren zal het bestaande kassencomplex worden gesloopt en deze qua ruimte in te wisselen voor de woningen, volgens de regelgeving van het bestemmingsplan (ruimte tegen ruimte).

Door de hergebruik van de bestaande schuur en deze te wijzigen naar schuurwoningen, zal dit geen inbreuk doen op de huidige landelijke uitstraling. Juist een versterking door de sloop van de kassen, waardoor er weer zicht op het achterland ontstaat. Qua architectuur zal de schuur worden verbouwd met ingetogen materiaal en kleurgebruik, wat de rustige landelijke uitstraling van een schuur(woning) zal benadrukken.

De transformatie van schuur naar 3 woningen werd met enthousiasme ontvangen door de welstand en stedenbouw.

Het plan is een CPO project opgestart door 2 zeer enthousiaste families

De bouw zal starten medio januari 2021.

 

 

 

 

 

Impressies : Jesse Doosje

 

Transformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Transformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Noord Holland

 

Nieuwbouw appartementengebouw, AlkmaarNieuwbouw appartementengebouw, AlkmaarNieuwbouw appartementengebouw, AlkmaarNieuwbouw appartementengebouw, Alkmaar

On 17, jan 2019 | In | Door studio72

Nieuwbouw appartementengebouw, Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Jansen Beheer BV

Locatie :  Alkmaar

Nieuwbouw appartementen complex, HeilooNieuwbouw appartementen complex, HeilooNieuwbouw appartementen complex, HeilooNieuwbouw appartementen complex, Heiloo

On 09, jun 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw appartementen complex, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Noord Holland

De 8 luxe appartementen worden gerealiseerd op de hoek van de Kennemerstraatweg en Zevenhuizerlaan. Dit volledig nieuw te bouwen complex zal van alle gemakken voorzien zijn. Zo is er een lift aanwezig en hebben alle woningen een eigen buitenruimte. Samen met de luxueuze afwerking zorgt dit ervoor dat u hier zeer prettig zult wonen. Door de ruime en open opzet van de appartementen, krijgt u een zeer ruimtelijk gevoel. De appartementen hebben 2 slaapkamers, 1 of 2 badkamers en een apart toilet. Afhankelijk van het door u gekozen appartement heeft u een tuin, dakterras of balkon. Ook is er voldoende parkeerruimte beschikbaar. U woont in relatieve rust, maar heeft wel alle voorzieningen nabij. Daarnaast ligt Alkmaar op een steenworp afstand en bent u ook snel in Amsterdam met de auto of OV.

WWW.ZEVENLOO.NL

Verbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementen

Verbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementen

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Projectontwikkelaar

 

 

STUDIO72 is gevraagd een studie te maken naar de verandering een winkel met kantoren, naar winkel met 4 ruime appartementen. Door de toevoeging van een 2e verdieping is er ruimte ontstaan om 2 extra appartementen te kunnen toevoegen.

De entree van de winkel is aan een plein gesitueerd met parkeergelegenheid. Aan de achterzijde is de toegang tot de appartementen, bergingen en expeditie voor de winkel.

Bij de appartementen is er gekozen om een vrijstaand blok is het midden te plaatsen, waarin de badkamer, keuken en kasten zijn gesitueerd. Door schuifdeuren kunnen ruimten worden afgescheiden, waardoor de ruimten op vele manieren kunnen worden gebruikt. De appartementen kunnen worden gemaakt met 1 of 2 slaapkamers, waarbij natuurlijk ook een studeerruimte van gemaakt kan gaan worden.

Ontwerp geschakelde villa, AalsmeerOntwerp geschakelde villa, AalsmeerOntwerp geschakelde villa, Aalsmeer

On 02, jan 2014 | In | Door studio72

Ontwerp geschakelde villa, Aalsmeer

Ontwerp :Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever : Neptunus Bv te Aalsmeer

Locatie : Oosteinderweg  te Aalsmeer

 

Deze kavels maken uw droom waar.

Aan de Oostereinderweg is een bouwkavel met veel mogelijkheden. Er doet zich een bijzondere kans voor, een kans om te wonen in een oase van rust , groen en water, gelegen op de grens van Amstelveen en vlakbij Amsterdam. Momenteel staan er twee onder een kap woningen op een gezamelijk kavel van ca.4648m2

Het kavel kan worden gesplitst in twee kavels, ieder met een mogelijkheid tot een eigen boothuis!

Studio72 heeft in opdracht van Neptunus BV voor dit kavel een ontwerp gemaakt, met alle mogelijkheden die het kavel met zicht meebrengt. Dit heeft geleid tot een ontwerp van twee moderne geschakelde ontworpen, die verspringend van elkaar op het kavel staan gesitueerd. Dit om meer privacy en bezonning te geven aan beide woningen. Er is gekozen voor een moderne uitstraling met een knipoog naar de jaren 20 woningen , die ook in de lintbebouwing staan.

Een fantastische plek om te wonen en werken.

 

 

 

 

Herbestemming – Appartementen in industrieel gebouw, WeespPlattegrond appartementen Weerd 1)aPlattegrond appartementen Weerd (2)aPlattegrond appartementen Weerd

Herbestemming – Appartementen in industrieel gebouw, Weesp

Haalbaarheidsonderzoek

Ontwerp (mede): Peter Rol (studio72) & Vincent Giling

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Opdrachtgever: Particulier

Locatie : Weesp

Uitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, Heerhugowaard

Uitbreiding boerderij, Heerhugowaard

Ontwerp: Peter Rol (studio72)

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Heerhugowaard