Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Nieuwbouw bungalow, Noord-HollandNieuwbouw bungalow, Noord-Holland

On 08, jan 2024 | In | Door studio72

Nieuwbouw bungalow, Noord-Holland

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

 

Aan de rand van het Noordhollands duingebied en het landelijke gebied is de wens om deze moderne vrijstaande bungalow te bouwen.

Er is gekozen de woning in een bungalow-vorm te ontwerpen, zodat deze als een paviljoen in het groen staat. Door de woning tegen de groenblijvende bomenrij te positioneren, behoud je het zicht op het weidegebied en minimaliseer je de impact op de omgeving. Het gebruik van transparante elementen laat de natuur als het ware door de woning stromen, wat een prachtige connectie creëert tussen binnen en buiten.

De bungalow is op een bordes geplaatst om het paviljoen-uitstraling te benadrukken. Het slimme gebruik van het bestaande hoogteverschil voor de slaapkamers in de kelder helpt de woning een bescheiden profiel te geven, terwijl het toch voldoende ruimte biedt. De combinatie van hout, metselwerk en glas voor het materiaalgebruik draagt bij aan een moderne uitstraling die tegelijkertijd ingetogen is, waardoor het geheel mooi opgaat in de omgeving.

Verbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NH

Door studio72

On 02, okt 2023 | In | Door studio72

Verbouwing en verduurzaming monumentale woning met atelier, Bergen NH

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Bergen NH

 

In het bos aan de rand van het duingebied, staat de in 1938 gebouwde monumentale woning van schrijver, illustrator, architect Piet Worm, ontworpen door Alkmaarse architect Abraham Elzas.

Toendertijd was deze woning zeer modern en is in de stijl het NIEUWE BOUWEN gebouwd.

Door de loop der jaren is de woning meerdere malen verbouwd en zijn er meerdere karakteristieke elementen verdwenen. De wens was van de huidige eigenaren om de woning in ere te herstellen, te verduurzamen en een aan de achterzijde een kleine uitbreiding te realiseren.

In het interieur zijn vele autentieke elementen teruggebracht in combinatie met een moderne inrichting, wat een fraai eclectisch beeld geeft en naadloos aansluit op de wensen van de opdrachtgevers.

 

 

Nieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in Nieuwegein

Door studio72

On 02, okt 2023 | In | Door studio72

Nieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in Nieuwegein

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Geberit Nederland

Aannemer: Peters bouw en onderhoud

Locatie : Nieuwegein

 

Studio72.nl heeft het genoegen gehad om het ontwerp te realiseren voor een eigentijdse moderne showroom met opleidingscentrum, bij het hoofdkantoor van Geberit Nederland in Nieuwegein. Het heeft geresulteerd in een fraai gebouw met strakke lijnen, hoge glaspuien en een ingetogen materiaalgebruik. Hierdoor komt het assortiment van Geberit volledig tot zijn recht, in een overvloed van natuurlijk daglicht.

Inmiddels is er gestart met de bouw (Peters bouw en onderhoud) en is het hoogste punt bereikt. Medio 2024 zal de showroom gereed zijn.

Verbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, AlkmaarVerbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, AlkmaarVerbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, AlkmaarVerbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, AlkmaarinterieurVerbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, AlkmaarVerbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, Alkmaaruitbreiding woonhuisuitbreiding woonhuis

Door studio72

On 08, feb 2023 | In | Door studio72

Verbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

Realisatie : 2023 / 2025

 

 

 

Verbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, Bergenuitbreididing woning

Door studio72

On 26, mei 2022 | In | Door studio72

Verbouwing en uitbreiding villa, Bergen

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Partciculier

Locatie : Bergen

Realisatie : feb 2023

 

Uitbreiding en restyling vrijstaande villa, AlkmaarUitbreiding en restyling vrijstaande villa, AlkmaarUitbreiding en restyling vrijstaande villa, AlkmaarUitbreiding en restyling vrijstaande villa, AlkmaarUitbreiding en restyling vrijstaande villa, AlkmaarUitbreiding en restyling vrijstaande villa, Alkmaar

Door studio72

On 25, mei 2022 | In | Door studio72

Uitbreiding en restyling vrijstaande villa, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

Bouw: Medio 2022-2023

Nieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, Lelystad

Door studio72

On 25, mei 2022 | In | Door studio72

Nieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, Lelystad

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ukje

Locatie : Lelystad

Aan de rand van een bedrijventerrein in Lelystad, uitkijkend over de weilanden, zal een eigentijds energie-neutraal bedrijfsverzamelgebouw worden gerealiseerd. Voor het snelgroeiende bedrijf @ukje was de eigenaresse @sifrageijtenbeek op zoek naar een nieuwe huisvesting en was het oog gevallen op een prachtig hoekkavel.

STUDIO72 heeft een ontwerp gemaakt, die goed aansluit op de wensen van het bedrijf Ukje.

Het gebouw is zo ontworpen dat het groen van de weilanden en doorde voortuin tot kantoorgevel zal komen, waardoor de werknemers als het ware in het groen werken. De ontsluiting en de parkeerplaatsen komen aan de achterzijde, waarbij de parkeerplaatsen worden uitgevoerd in grastegels.
De entrees van de bedrijven krijgen 6meter hoge glaspuien , waarachter een evenhoge entreeruimte zal zijn. Het gebouw zal een ingetogen kleurgebruik krijgen, waar groen en uitzicht op groen een belangrijk onderdeel is.

Het plan is gister met groot enthousiasme ontvangen door de welstand Lelystad. Daarbij vielen de woorden ‘een zorgvuldig evenwichtig fraai ontwerp’ , wat een groot compliment is.

@sifrageijtenbeek; @ukje; @studio72; #lelystad; #ontwerp

Verbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, Bergen

Door studio72

On 29, apr 2021 | In | Door studio72

Verbouwing en uitbreiding villa, Bergen

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Bergen

 

Aan een rustige straat in Bergen staat een vrijstaande villa, waarvoor STUDIO72 een ontwerp voor heeft mogen maken. De wens van de opdrachtgevers was om de woning een restyling te geven, de indeling en interieur aan te passen. Ook zal er aan de zijkant een serre en veranda komen.

verbouw oud schoolgebouw, winkelverbouw oud schoolgebouw, winkelverbouw oud schoolgebouw, winkelverbouw oud schoolgebouw, winkelverbouw oud schoolgebouw, winkelverbouw oud schoolgebouw, winkel

Door studio72

On 09, okt 2020 | In | Door studio72

verbouw oud schoolgebouw, winkel

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Winkel

 

In een fraai Noordhollands dorpje staat een oud schoolgebouw, wat nu al jaren als woning dienst doet. De nieuwe eigenaren van dit fraaie pand, wilden een modern landelijke eigentijdse indeling, met de daarbij behorende uitstraling.
STUDIO72 heeft een ontwerp gemaakt die goed aansluit op de woonwensen van de bewoners en het ontwerp is erg enthousiast ontvangen!!!

Uitbreiding en verbouwing jaren 30 woning, Alkmaarontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekening

Door studio72

On 09, okt 2019 | In | Door studio72

Uitbreiding en verbouwing jaren 30 woning, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

Bij een fraaie jaren 30 woning in Alkmaar, zal een moderne uitbreiding worden gerealiseerd. Door de achtergevel transparant te maken met vouwdeuren, zal de tuin als het ware de kamer worden ingetrokken. Waardoor de eetkamer een hele fijne verblijfsruimte zal worden.
STUDIO72 heeft het ontwerp hiervoor mogen maken en zal ook de bouwtekeningen verzorgen.

 

 

 

Transformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Transformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Noord Holland

 

Verbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, Alkmaar

Door studio72

On 10, mei 2018 | In | Door studio72

Verbouwing tot Loft-appartement, Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar

Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)eethuis, luchroom, restaurant, terras, ontwerp alkmaar, modern, monument, bouwaanvraag, interieur, exterieurNieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)eethuis, luchroom, restaurant, terras, ontwerp alkmaar, modern, monument, bouwaanvraag, interieur, exterieurNieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)

Door studio72

On 01, okt 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Bodrum Doner Kebab

Aannemer: Reneparatie

Locatie : Zevenhuizen 17 te Alkmaar

 

Eethuis Bodrum gelegen in het stadspark ‘het Bolwerk’ is al jaar en dag een begrip in Alkmaar en omgeving. De eigenaar had de wens uitgesproken om een nieuw sfeervol en groter eethuis te realiseren. STUDIO72.nl is benaderd, om het ontwerp te maken voor nieuwbouw van het eethuis en de inrichting hiervan.

Gezien de prachtige ligging aan de rand van het stadspark, is gekozen te werken met veel glas, waardoor er veel doorzichten op het park ontstaan en je binnen als het ware in het park zit.De gevel aan de bebouwingszijde heeft daar-en tegen een geslotener karakter. Het gebouw is geplaatst op een verhoogd terras, wat uit het park vloeit en een duidelijk fysieke overgang van park naar bestrating geeft. Door het gebruik van ingetogen materiaalgebruik; voegloos roodbruin metselwerk (dikformaat), betonnen plinten / trappen, lichtgrijze kozijnen en houten terrasdek, krijgt het gebouw de gewenste uitstraling en past het uitstekend in het monumentale park en de bestaande bebouwing.

Voor de inrichting is gekozen om een sfeervolle eigentijdse ontwerp te maken, waarbij een huiskamer-sfeer een duidelijk uitgangspunt was. Een geweldige plek, om onder het genot van een lekker kopje koffie of een heerlijk broodje Doner, wat tijd te verdrijven op een prachtige plek aan de rand van het stadspark.

Inrichting flexplekken en kantoorinrichting, De Telefooncentrale, Alkmaar (volgens nationale test 2020, bij de topflexplekken van Nederland)Interieur Ozebo overzichtInterieur Ozebo ScheidingsmeubelInterieur Ozebo Cafe gedeelteInterieur Ozebointerieur kantoor ozebo - gangzone

Door studio72

On 29, jun 2017 | In | Door studio72

Inrichting flexplekken en kantoorinrichting, De Telefooncentrale, Alkmaar (volgens nationale test 2020, bij de topflexplekken van Nederland)

Ontwerp: Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever : De Telefooncentrale , ruimte om te ondernemen

Fotografie : Robert Hart – Rick Akkerman

Locatie : Koelmalaan 350 te Alkmaar

Google : Interieurtour

De klant wilde graag een een industriele, creatieve maar ook  huiselijke uitstraling. Met de prachtige industriele uitstraling van het bestaande pand met betonnen kolommen en plafond lag er een geweldige basis voor een plan. Deze industriele uitstraling is benadrukt door het gebruik van elementen, als oude fabriekslampen en grove touwgordijen. De warmkleurige gietvloer met een lijnenspel, geeft de verbindingslijnen aan van de diversen bedrijven. Waarbij grote eiken tafels voor de Flexwerkplekken, met dividers van tijdschriften, de creatieve en  huiselijke sfeer benadrukken. Op een aantal print -en kleurwanden na, zijn alle wanden basic gehouden, zodat er veel ruimte is voor een continue kunstexpositie.

Door de combinatie van industrieel, creatief en huiselijk is er een zeer prettige werksfeer ontstaan, waar veel klanten met plezier werken. Door een opmerking van een klant’ ik zou hier wel willen wonen’ kan ik concluderen dat het een geslaagd project was.

 

 

Volgens het noordhollands dagblad in een artikel van 1 Oktober 2020;

De Telefooncentrale behoort volgens nationale test bij de topflexplekken van Nederland.

 

 

ALKMAAR – STUDIO72 is verantwoordelijk voor het ontwerp, van de prachtige kantoor inrichting, van het bedrijvencentrum ‘Ozebo’ op de eerste verdieping van De Telefooncentrale te Alkmaar. Er is een uitstekende balans gevonden tussen de visie van Ozebo is ‘Onafhankelijk in Verbinding’ en  professionaliteit, de vraag van de hedendaagse ondernemers en de nostalgie van de oude telefooncentrale waarin Ozebo is gevestigd. Studio72 heeft haar uiterste best gedaan en continu afwegingen gemaakt om het uiterste te halen uit de mogelijkheden die binnen het budget aanwezig waren.

Het resultaat is daar dan ook naar.

Erik Plas – Ozebo

( de naam Ozebo is ondertussen gewijzigd in DeTelefooncentrale )

 

 

 

 

Uitbreiding een verbouwing woning, SchoorlUitbreiding een verbouwing woning, SchoorlUitbreiding een verbouwing woning, SchoorlUitbreiding een verbouwing woning, Schoorl

Door studio72

On 19, feb 2017 | In | Door studio72

Uitbreiding een verbouwing woning, Schoorl

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Schoorl

 

 

Aan de rand van het duingebied in Schoorl staat een bestaande vrijstaande woning uit 1925. De opdrachtgevers hadden de wens de woning te vergroten en een eigentijdse uitstraking te geven, met een aantal belangerijke uitgangspunten, uitzicht op het duingebied, veel daglicht, modern eigentijdse uitstraling met sfeervolle inrichting.

Het ontwerp werd met groot enthousiasme ontvangen door de opdrachtgevers.

 

Nieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NH

On 15, feb 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NH

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Noord Holland

In Bergen, ligt een prachtig perceel , achter een boerderij. De wens is om een energi-neutrale moderne woning te bouwen, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

 

Nieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, Bergen

On 09, nov 2016 | In | Door studio72

Nieuwbouw vrijstaande woning, Bergen

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Noord Holland

 

Aan een rustig laantje in Bergen, ligt een prachtig perceel waarop een bestaande villa met recreatiewoning staat. De wens is om de bestaande woning te slopen en een nieuwe vrijstaande villa te plaatsen, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

De opdrachtgevers  wilden graag een eigentijdse woning met invloeden van de ‘Bergense stijl’.

 

Interieur Penthouse, Alkmaardesign interieur penthouse, ontwerp , architect, 3d, fraai, modern, minimalistischdesign interieur penthouse, ontwerp , architect, 3d, fraai, modern, minimalistischdesign interieur penthouse, ontwerp , architect, 3d, fraai, modern, minimalistischdesign interieur penthouse, ontwerp , architect, 3d, fraai, modern, minimalistisch

Door studio72

On 06, jun 2016 | In | Door studio72

Interieur Penthouse, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar

Verbouwing showroom tot 7 kantoor-unitsVerbouwing showroom tot 7 kantoor-unitsVerbouwing showroom tot 7 kantoor-units

Door studio72

On 24, nov 2015 | In | Door studio72

Verbouwing showroom tot 7 kantoor-units

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar

 

 

Een bestaande auto-showroom zal worden verbouwd tot 7 kantoor-units (30m2p/st) en met een algemene ontvangstruimte. Er is gekozen voor een proffesionele en sfeervolle uitstraling, wat een prettige werkruimte zal zijn en ideaal om klanten te ontvangen.

Herinrichting verbouwing kantoorgebouw, AlkmaarHerinrichting verbouwing kantoorgebouw, AlkmaarHerinrichting verbouwing kantoorgebouw, Alkmaar

Door studio72

On 18, nov 2014 | In | Door studio72

Herinrichting verbouwing kantoorgebouw, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Plymovent

Locatie :  Alkmaar

 

Plymovent heeft wereldwijd diverse vestigingen. De vestiging in Alkmaar is al jaren gehuisvest in de Beverkoog. In de loop der jaren is de inrichting van het pand gedateerd en mede door de huidige inrichting, ontbreekt de verbinding tussen de verschillende  ruimten en mist de gewenste uitstraling.

Studio72 is gevraagd kritisch te kijken naar de indeling en het logistiek functioneren van de ruimten. Tevens om huisvesting de gewenste internationale uitstraling te geven die gewenst is.

 

(de impressies zijn van het concept-ontwerp)

Geverifieerd door MonsterInsights