Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Nieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in Nieuwegein

Door studio72

On 02, okt 2023 | In | Door studio72

Nieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in Nieuwegein

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Geberit Nederland

Aannemer: Peters bouw en onderhoud

Locatie : Nieuwegein

 

Studio72.nl heeft het genoegen gehad om het ontwerp te realiseren voor een eigentijdse moderne showroom met opleidingscentrum, bij het hoofdkantoor van Geberit Nederland in Nieuwegein. Het heeft geresulteerd in een fraai gebouw met strakke lijnen, hoge glaspuien en een ingetogen materiaalgebruik. Hierdoor komt het assortiment van Geberit volledig tot zijn recht, in een overvloed van natuurlijk daglicht.

Inmiddels is er gestart met de bouw (Peters bouw en onderhoud) en is het hoogste punt bereikt. Medio 2024 zal de showroom gereed zijn.

Herbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, Heiloo

Herbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  GTP Vastgoed

Locatie : Heiloo

Realisatie : 2022 / 2023

Start verkoop: Juni 2022 (gestart)

 

EEN PLAN DAT AMBACHT ADEMT
Wie bouwt of verbouwt gaat op avontuur. Dat blijkt onomstotelijk uit onze werkervaring, uit de samenwerking met GTP Vastgoed en uit dit nieuwe project.

Op deze prachtige locatie worden vijftien energiezuinige twee– en driekamerappartementen gerealiseerd, waarvoor STUDIO72 het ontwerp en de bouwaanvraag heeft verzorgd.
Het appartementengebouw zal een eigentijdse uitstraling krijgen door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals metselwerk en deels houten gevels. De ramen zijn groot en hoog, welke zorgen voor veel natuurlijk licht in de appartementen. Fraaie vloeiende gevel en daklijnen, zoals het dak dat overvloeit in de gevels en de dakkapellen. Wat het eigentijdse karakter versterkt.

DE AMBACHT is prachtig gelegen in het rustige gebied de Oostweide. Het appartementencomplex zal als het ware in het groen worden geplaatst, door een groene invulling om het gebouw, met gras en bomen. Tevens zullen de parkeerplaatsen worden voorzien van grastegels, wat het natuurlijke karakter van de locatie zal versterken.
Kortom, een prachtige kans op een zeer mooie locatie. Ik wens de toekomstige bewoners zeer veel woonplezier.
Deze week gaat de verkoop starten van de appartementen.

Peter Rol – STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

#trots
https://www.ambacht-heiloo.nl/
 

 

Nieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, Lelystad

Door studio72

On 25, mei 2022 | In | Door studio72

Nieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, Lelystad

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ukje

Locatie : Lelystad

Aan de rand van een bedrijventerrein in Lelystad, uitkijkend over de weilanden, zal een eigentijds energie-neutraal bedrijfsverzamelgebouw worden gerealiseerd. Voor het snelgroeiende bedrijf @ukje was de eigenaresse @sifrageijtenbeek op zoek naar een nieuwe huisvesting en was het oog gevallen op een prachtig hoekkavel.

STUDIO72 heeft een ontwerp gemaakt, die goed aansluit op de wensen van het bedrijf Ukje.

Het gebouw is zo ontworpen dat het groen van de weilanden en doorde voortuin tot kantoorgevel zal komen, waardoor de werknemers als het ware in het groen werken. De ontsluiting en de parkeerplaatsen komen aan de achterzijde, waarbij de parkeerplaatsen worden uitgevoerd in grastegels.
De entrees van de bedrijven krijgen 6meter hoge glaspuien , waarachter een evenhoge entreeruimte zal zijn. Het gebouw zal een ingetogen kleurgebruik krijgen, waar groen en uitzicht op groen een belangrijk onderdeel is.

Het plan is gister met groot enthousiasme ontvangen door de welstand Lelystad. Daarbij vielen de woorden ‘een zorgvuldig evenwichtig fraai ontwerp’ , wat een groot compliment is.

@sifrageijtenbeek; @ukje; @studio72; #lelystad; #ontwerp

Nieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord Holland

On 08, okt 2020 | In | Door studio72

Nieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord Holland

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie : Noord Holland

 

STUDIO72 heeft het ontwerp gemaakt voor een winkel / kantorruimte met 4 bovengelegen appartementen.

Het betreft een inbreilocatie, waar het pand zal worden gesloopt en een nieuw eigentijds gebouw zal worden gebouwd. Hierbij zal de nieuwe bebouwing goed aansluiten op de naastgelegen panden en het straatbeeld,. Dit door een vormtaal die aansluit op het gevelprofiel van de naastgelegen bebouwing en mededoor het gebruik van een ingetogen kleur-en materiaal pallet, wat het gebouw een rustige  doch eigentijdse uitstraling geeft.

De ontsluiting van de winkel / kantoorruimte zal aan de voorzijde zijn en de ontsluiting van de appartementen aan de achterzijde, waardoor er een zo breed mogelijke winkel / kantoorgevel ontstaat. Het achterterrein zal een oase van rust worden, die ingevuld zal worden met veel groen en hier zullen de buitenruimten van de appartementen en het kantoor bevinden.

 

 

 

Impressies : Jesse Doosje

Nieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, Heerhugowaard

Door studio72

On 19, feb 2018 | In | Door studio72

Nieuwbouw bedrijfspand, Heerhugowaard

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde ism RH architect

Opdrachtgever :  Meubelatelier Jacco Bakker 

Locatie :  Heerhugowaard

Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)eethuis, luchroom, restaurant, terras, ontwerp alkmaar, modern, monument, bouwaanvraag, interieur, exterieurNieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)eethuis, luchroom, restaurant, terras, ontwerp alkmaar, modern, monument, bouwaanvraag, interieur, exterieurNieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)

Door studio72

On 01, okt 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Bodrum Doner Kebab

Aannemer: Reneparatie

Locatie : Zevenhuizen 17 te Alkmaar

 

Eethuis Bodrum gelegen in het stadspark ‘het Bolwerk’ is al jaar en dag een begrip in Alkmaar en omgeving. De eigenaar had de wens uitgesproken om een nieuw sfeervol en groter eethuis te realiseren. STUDIO72.nl is benaderd, om het ontwerp te maken voor nieuwbouw van het eethuis en de inrichting hiervan.

Gezien de prachtige ligging aan de rand van het stadspark, is gekozen te werken met veel glas, waardoor er veel doorzichten op het park ontstaan en je binnen als het ware in het park zit.De gevel aan de bebouwingszijde heeft daar-en tegen een geslotener karakter. Het gebouw is geplaatst op een verhoogd terras, wat uit het park vloeit en een duidelijk fysieke overgang van park naar bestrating geeft. Door het gebruik van ingetogen materiaalgebruik; voegloos roodbruin metselwerk (dikformaat), betonnen plinten / trappen, lichtgrijze kozijnen en houten terrasdek, krijgt het gebouw de gewenste uitstraling en past het uitstekend in het monumentale park en de bestaande bebouwing.

Voor de inrichting is gekozen om een sfeervolle eigentijdse ontwerp te maken, waarbij een huiskamer-sfeer een duidelijk uitgangspunt was. Een geweldige plek, om onder het genot van een lekker kopje koffie of een heerlijk broodje Doner, wat tijd te verdrijven op een prachtige plek aan de rand van het stadspark.

Verbouwing showroom tot 7 kantoor-unitsVerbouwing showroom tot 7 kantoor-unitsVerbouwing showroom tot 7 kantoor-units

Door studio72

On 24, nov 2015 | In | Door studio72

Verbouwing showroom tot 7 kantoor-units

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar

 

 

Een bestaande auto-showroom zal worden verbouwd tot 7 kantoor-units (30m2p/st) en met een algemene ontvangstruimte. Er is gekozen voor een proffesionele en sfeervolle uitstraling, wat een prettige werkruimte zal zijn en ideaal om klanten te ontvangen.

Uitbreiding AH Achterberg, SteenbergenUitbreiding AH Achterberg, SteenbergenUitbreiding AH Achterberg, SteenbergenUitbreiding AH Achterberg, SteenbergenUitbreiding AH Achterberg, Steenbergen

Door studio72

On 10, jan 2015 | In | Door studio72

Uitbreiding AH Achterberg, Steenbergen

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Frachaiser

Locatie :  Steenbergen ( Brabant )

 

De wens van de frainchiser van AH Achterberg was om de bestaande winkel te vergroten / vernieuwen, om een uitgebreider assortiment en een vernieuwde winkel aan de klanten te kunnen aanbieden.

Jaren van voorbereiding en goed overleg – met Albert Heijn, gemeente en omwonenden – zijn aan de uitbreiding voorafgegaan. Door slim te bouwen is er totaal 450 vierkante meter vloeroppervlakte toe kunnen voegen aan de ‘oude’ supermarkt. STUDIO72 heeft de gevels, diverse ruimten en de personeelsruimten ontworpen, waarbij STUDIO72 onderdeel uitmaakte van een team ( het collectief ) die het project grotendeels het gedaan.

Herinrichting verbouwing kantoorgebouw, AlkmaarHerinrichting verbouwing kantoorgebouw, AlkmaarHerinrichting verbouwing kantoorgebouw, Alkmaar

Door studio72

On 18, nov 2014 | In | Door studio72

Herinrichting verbouwing kantoorgebouw, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Plymovent

Locatie :  Alkmaar

 

Plymovent heeft wereldwijd diverse vestigingen. De vestiging in Alkmaar is al jaren gehuisvest in de Beverkoog. In de loop der jaren is de inrichting van het pand gedateerd en mede door de huidige inrichting, ontbreekt de verbinding tussen de verschillende  ruimten en mist de gewenste uitstraling.

Studio72 is gevraagd kritisch te kijken naar de indeling en het logistiek functioneren van de ruimten. Tevens om huisvesting de gewenste internationale uitstraling te geven die gewenst is.

 

(de impressies zijn van het concept-ontwerp)

Tijdelijke huisvesting Stichting KAASFABRIEK FabLab, AlkmaarTijdelijke huisvesting Stichting KAASFABRIEK FabLab, Alkmaar

Door studio72

On 12, dec 2013 | In | Door studio72

Tijdelijke huisvesting Stichting KAASFABRIEK FabLab, Alkmaar

Ontwerp: Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever : Stichting KAASFABRIEK – Fablab regio Alkmaar

Locatie : Pettermerstraat 15 te Alkmaar 9 (naast HAL25)

Wat is een Fablab? (video)

Kaasfabriek FabLab regio Alkmaar

Een hub en werkplaats voor innovatie en techniek

De missie

De Kaasfabriek richt zich op het bevorderen van innovatie en het promoten van techniek en wetenschap in de regio Alkmaar. De Kaasfabriek is een verbindende schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven: een hub voor een community van creatieve makers: jong, oud, onervaren, ervaren, hoog- en laagopgeleid, hobbyist, kunstenaar, ondernemer, leraar, student en professional. De Kaasfabriek heeft een ongedwongen open karakter waar openheid, samenwerking, kennis delen, ‘learning by doing’ en ontmoeting centraal staan.

De Kaasfabriek is dé plek om een droom te verwezenlijken. De digitale “ontwerp-werkplaats” geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren, met bijv. 3d printers., laser-en vinylsnijder ed. Het is de broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Kortom De Kaasfabriek is er voor:

  • de promotie van techniek en wetenschap

  • het faciliteren van verbinding tussen makers

  • het kennis laten maken en enthousiasmeren van kinderen voor wetenschap en techniek om een technische school of studie te promoten.

  • het stimuleren van creatieve makers – op een zo jong mogelijke leeftijd – om deel te nemen en bij te dragen aan de groeiende “open” bron van kennis en ervaring in techniek.

 

 

Wellnescentrum Six Senses, DuivenOntwerpen wellnesscentrum six sense duivenOntwerpen wellnesscentrum six sense duivenOntwerpen wellnesscentrum six sense duiven

Door studio72

On 14, mrt 2012 | In | Door studio72

Wellnescentrum Six Senses, Duiven

Ontwerp (mede): Peter Rol (studio72)  & Vincent Giling

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Impressies:  3d-illuminate

Opdrachtgever: Six Senses

Locatie : Duiven

De klant wil een nieuwbouw Spa & Wellness resort maken, gecombineerd met een esthetische cosmetische -en een entertainmentcentrum op één terrein. Door de drie gebouwen te situeren in een parkachtige structuur met verschillende niveau’s, worden de gebouwen met de daarin geplaatste functies, stand-alone en geschikt voor het gebruik ervan, terwijl het uiterlijk van de gebouwen bij elkaar aansluiten.

Sportcentrum Victorie plaza, AlkmaarInterieur_VictorieplazaInterieur_VictorieplazaFotografie voor AS Creation van sporthal Victorieplaza: Interieur sportcentrum VictorieplazaFotografie voor AS Creation van sporthal Victorieplaza: Interieur sportcentrum VictorieplazaInterieur sportcentrum Victorieplaza

Door studio72

On 06, mrt 2012 | In | Door studio72

Sportcentrum Victorie plaza, Alkmaar

Ontwerp (mede): Peter Rol (studio72)  & Vincent Giling

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Fotografie: Karen Steenwinkel

Opdrachtgever : Victorie Plaza, sport en wellness

Locatie : Terborchlaan 311 te Alkmaar

Het ontwerp van Sportcentrum Victorie Plaza is mede gemaakt door Peter Rol. Het nieuwe sport-centrum bestaat uit een fitnessclub, een restaurant en andere faciliteiten. Alle functies bevinden zich in een gebouw dat vroeger werd gebruikt als een tenniscentrum. Door het toevoegen van een nieuwe vloer en verschillende nieuwe ruimten door openingen toe te voegen. Volledige restyling van interieur en exterieur van het gebouw. Bekijk het complete portfolio van ontwerpen van studio72

 

 

Geverifieerd door MonsterInsights