Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Nieuwbouw bungalow, Noord-HollandNieuwbouw bungalow, Noord-Holland

On 08, jan 2024 | In | Door studio72

Nieuwbouw bungalow, Noord-Holland

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

 

Aan de rand van het Noordhollands duingebied en het landelijke gebied is de wens om deze moderne vrijstaande bungalow te bouwen.

Er is gekozen de woning in een bungalow-vorm te ontwerpen, zodat deze als een paviljoen in het groen staat. Door de woning tegen de groenblijvende bomenrij te positioneren, behoud je het zicht op het weidegebied en minimaliseer je de impact op de omgeving. Het gebruik van transparante elementen laat de natuur als het ware door de woning stromen, wat een prachtige connectie creëert tussen binnen en buiten.

De bungalow is op een bordes geplaatst om het paviljoen-uitstraling te benadrukken. Het slimme gebruik van het bestaande hoogteverschil voor de slaapkamers in de kelder helpt de woning een bescheiden profiel te geven, terwijl het toch voldoende ruimte biedt. De combinatie van hout, metselwerk en glas voor het materiaalgebruik draagt bij aan een moderne uitstraling die tegelijkertijd ingetogen is, waardoor het geheel mooi opgaat in de omgeving.

Herbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, Heiloo

Door studio72

On 08, jan 2024 | In | Door studio72

Herbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  GTP Vastgoed

Locatie : Heiloo

Realisatie : 2024

Start verkoop: Eind 2023 (gestart)

 

‘De Dubbele Ambacht’ De vier nieuwe woningen in Heiloo beloven een eigentijdse charme en comfort te bieden. Gelegen achter het traditionele lint van de Kennemerstraatweg, zullen deze moderne woningen gebruikmaken van eigentijdse materialen en architectuur, wat een frisse uitstraling aan de omgeving zal geven.

De locatie naast het recent gebouwde appartementencomplex, ook ontworpen door STUDIO72, belooft een harmonieus en samenhangend geheel te vormen, waarbij beide projecten elkaar aanvullen in stijl en design.

Deze woningen vormen het sluitstuk van de transformatie van het industrieterrein Oosterzij tot een hoogwaardig woongebied, waardoor de buurt nieuw leven ingeblazen wordt. Als onderdeel van dit ambitieuze project is GTP-vastgoed verantwoordelijk voor de ontwikkeling, met de focus op het creëren van kwalitatieve en moderne woonruimte die voldoet aan de behoeften van hedendaagse bewoners.

https://www.dedubbeleambacht.nl/ 

Nieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, Alkmaarvilla

Door studio72

On 08, jan 2024 | In | Door studio72

Nieuwbouw moderne vrijstaande villa, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde,  ism Vincent Giling

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

 

Deze prachtige vrijstaande moderne villa, gelegen aan de rand van het schilderachtige Alkmaar, omarmt de essentie van eigentijds wonen te midden van een landelijk omgeving. Met een ontwerp dat harmonieus opgaat in de omgeving en een verfijnd gebruik van materialen.

Het exterieur van de villa weerspiegelt een moderne esthetiek, met strakke lijnen, grote glaspartijen en een combinatie van materialen zoals glas, hout,  stucwerk en zink die een perfecte symfonie vormen. Het contrast tussen de natuurlijke omgeving en de eigentijdse architectuur van de villa zorgt voor een fraaie uitstraling.

De ligging aan de rand van Alkmaar biedt het beste van twee werelden: de rust en sereniteit van het landelijke gebied gecombineerd met de nabijheid van de stadse voorzieningen. Vanuit de villa geniet men van weidse uitzichten over het groene landschap, terwijl alle gemakken van het stadsleven binnen handbereik liggen.

Binnen in de villa wordt de luxueuze sfeer voortgezet met een zorgvuldig ontworpen interieur dat naadloos aansluit op het moderne exterieur. Grote ruimtes baden in natuurlijk licht, dankzij de doordachte plaatsing van ramen en glazen wanden. Het gebruik van hoogwaardige materialen en afwerkingen voegt een gevoel van verfijning en elegantie toe aan elke kamer.

 

 

Nieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagen

Door studio72

On 08, nov 2022 | In | Door studio72

Nieuwbouw duurzame moderne villa, schagen

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Schagen

 

Aan een rustige straat in Schagen ligt een perceel met een bestaande woning. De bestaande woning zal worden gesloopt en er zal een modene eigentijdse energeizuinige woning worden gebouwd. Geheel naar wensen van de opdrachtgever.
De achterzijde zal 2 veranda’s krijgen en hebben een vrij uitzicht over het achtergelegen landschap.

Herbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, Heiloo

Herbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  GTP Vastgoed

Locatie : Heiloo

Realisatie : 2022 / 2023

Start verkoop: Juni 2022 (gestart)

 

EEN PLAN DAT AMBACHT ADEMT
Wie bouwt of verbouwt gaat op avontuur. Dat blijkt onomstotelijk uit onze werkervaring, uit de samenwerking met GTP Vastgoed en uit dit nieuwe project.

Op deze prachtige locatie worden vijftien energiezuinige twee– en driekamerappartementen gerealiseerd, waarvoor STUDIO72 het ontwerp en de bouwaanvraag heeft verzorgd.
Het appartementengebouw zal een eigentijdse uitstraling krijgen door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals metselwerk en deels houten gevels. De ramen zijn groot en hoog, welke zorgen voor veel natuurlijk licht in de appartementen. Fraaie vloeiende gevel en daklijnen, zoals het dak dat overvloeit in de gevels en de dakkapellen. Wat het eigentijdse karakter versterkt.

DE AMBACHT is prachtig gelegen in het rustige gebied de Oostweide. Het appartementencomplex zal als het ware in het groen worden geplaatst, door een groene invulling om het gebouw, met gras en bomen. Tevens zullen de parkeerplaatsen worden voorzien van grastegels, wat het natuurlijke karakter van de locatie zal versterken.
Kortom, een prachtige kans op een zeer mooie locatie. Ik wens de toekomstige bewoners zeer veel woonplezier.
Deze week gaat de verkoop starten van de appartementen.

Peter Rol – STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

#trots
https://www.ambacht-heiloo.nl/
 

 

Hof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht Alkmaar

On 08, jan 2020 | In | Door studio72

Hof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen, Overkrocht Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Hof van Hout Overkrocht, Alkmaar

Website :  www.hofvanhout.nl

 

Op een prachtige groene locatie in Alkmaar is het plan om 5 vrijstaande energiezuinige woningen te realiseren. Het gebied is omringt door groen en dat is doorgetrokken in de planopzet, zodat de woningen een parkachtige opzet krijgen. De woningen zullen per vertrek een fraai uitzicht krijgen op het groen, waardoor je als het ware in het bos woont.

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid Schermer

On 09, okt 2019 | In | Door studio72

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid Schermer

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Noord Holland

 

Aan de rand van het  buitengebied in Zuid Schermer ligt, een prachtig landelijk perceel, waar momenteel een kassencomplex met een bijbehorende schuur staan.

Een bestaande schuur zal worden verbouwd en herbestemd naar 3 energiezuinige schuurwoningen. Om de woningen te kunnen realiseren zal het bestaande kassencomplex worden gesloopt en deze qua ruimte in te wisselen voor de woningen, volgens de regelgeving van het bestemmingsplan (ruimte tegen ruimte).

Door de hergebruik van de bestaande schuur en deze te wijzigen naar schuurwoningen, zal dit geen inbreuk doen op de huidige landelijke uitstraling. Juist een versterking door de sloop van de kassen, waardoor er weer zicht op het achterland ontstaat. Qua architectuur zal de schuur worden verbouwd met ingetogen materiaal en kleurgebruik, wat de rustige landelijke uitstraling van een schuur(woning) zal benadrukken.

De transformatie van schuur naar 3 woningen werd met enthousiasme ontvangen door de welstand en stedenbouw.

Het plan is een CPO project opgestart door 2 zeer enthousiaste families

De bouw zal starten medio januari 2021.

 

 

 

 

 

Impressies : Jesse Doosje

 

Nieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de Hoef

Door studio72

On 04, apr 2019 | In | Door studio72

Nieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de Hoef

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Egmond

 

In de Egmondermeerpolder ligt een idyllisch landelijk perceel met boerderij. Door het verwijderen van de bestaande loodsen is de mogelijkheid ontstaan om er een woning met schuur op het erf erbij te bouwen.

De wens van de opdrachtgever, was om een sfeervolle en landelijke woning met schuur te realiseren. Bij het ontwerp van de villa is gekozen voor een modern landelijke stijl, met gebruik van ingetogen materiaalgebruik ; zwartgrijs metselwerk, donker gepatineerde zinken dak en donkergrijze kozijnen. Hierdoor ontstaat de gewenste uitstraling van een landelijk moderne woning, geheel passend in het landelijke gebied

Verbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de HoefVerbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de HoefVerbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de HoefVerbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de Hoef

Door studio72

On 22, mrt 2018 | In | Door studio72

Verbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de Hoef

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Egmond aan de Hoef

Nieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NH

On 15, feb 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NH

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Noord Holland

In Bergen, ligt een prachtig perceel , achter een boerderij. De wens is om een energi-neutrale moderne woning te bouwen, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

 

Nieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, Bergen

On 09, nov 2016 | In | Door studio72

Nieuwbouw vrijstaande woning, Bergen

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Noord Holland

 

Aan een rustig laantje in Bergen, ligt een prachtig perceel waarop een bestaande villa met recreatiewoning staat. De wens is om de bestaande woning te slopen en een nieuwe vrijstaande villa te plaatsen, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

De opdrachtgevers  wilden graag een eigentijdse woning met invloeden van de ‘Bergense stijl’.

 

Landelijk moderne villa, AalsmeerLandelijk moderne villa, AalsmeerLandelijk moderne villa, AalsmeerLandelijk moderne villa, AalsmeerLandelijk moderne villa, AalsmeerLandelijk moderne villa, Aalsmeer

Door studio72

On 06, jun 2016 | In | Door studio72

Landelijk moderne villa, Aalsmeer

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Aalsmeer

Nieuwbouw moderne vrijstaande woning, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande woning, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande woning, Alkmaar

Door studio72

On 21, jan 2016 | In | Door studio72

Nieuwbouw moderne vrijstaande woning, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Vaart – Alkmaar

 

De vaart, een ruime, groene en luxe wijk met een duurzaam karakter. In deze nieuw te realiseren wijk,

Ligt een prachtig gelegen kavel waarop een vrijstaande woning zal worden gebouwd.

De wens is een moderne kubistische ‘villa’ te realiseren, die het beste aansluit bij de wensen van de opdrachtgever, de functie en de omgeving van het gebouw.

Het gebruik van de woning moet, naast functioneel, een genot en een belevenis zijn.

 

De woningen in deze wijk mogen welstandsvrij gebouwd worden, met dien verstande dat het gebouw binnen de eisen van het bestemmingsplan en randvoorwaarden valt.

Ontwerp villa, HeilooOntwerp villa, Heiloo

Door studio72

On 25, sep 2014 | In | Door studio72

Ontwerp villa, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier / Stefan de Vries Makelaar

Locatie : Kennemerstraatweg 29 te Heiloo

 

 

Aan de Kennemerstraatweg 29 te Heiloo is een bouwkavel met veel mogelijkheden. Er doet zich een bijzondere kans voor, een kans om te wonen in een oase van rust en groen, gelegen op de grens van Alkmaar en vlakbij Amsterdam. Momenteel staat er een gedateerde woning op een kavel van ca.1550m2

Studio72 heeft in opdracht van een particulier / Stefan de Vries Makelaar, voor dit kavel een  ontwerp te maken, met alle mogelijkheden die het kavel met zicht meebrengt. Dit heeft geleid tot een ontwerp van een riante vrijstaande  villa met een landelijk moderne uitstraling, welke prachtig past tussen de lintbebouwing en de parkachtige opzet van de achterliggende woonwijk.

Nieuwbouw woonhuis, AlkmaarNieuwbouw woonhuis, AlkmaarNieuwbouw woonhuis, AlkmaarNieuwbouw woonhuis, AlkmaarNieuwbouw woonhuis, AlkmaarNieuwbouw woonhuis, Alkmaar

On 15, mei 2012 | In | Door studio72

Nieuwbouw woonhuis, Alkmaar

‘Landelijk eigenwijs’: een gekregen titel van welstand noordholland

Ontwerp: Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever : Particulier

Plaats : Alkmaar

 

Aan een oude dijk in landelijk gebied zal een ‘eigentijdse’ woning worden gerealiseerd. Het gemaakt ontwerp kreeg veel lof van de welstand Noord Holland en de titel ‘ landelijk eigenwijs’. De wens van de opdrachtgever was om een eigentijdse woning met landelijke invloeden te realiseren, waarbij licht en doorzichten een belangerijk onderdeel waren bij de ontwerpopgave. De woning heeft veel doorzichten gekregen, zowel op het landschap alsmede in de woning zelf. Er is gekozen om te werken met een met een douglas-houten spantconstructie, die overal door het huis zichtbaar is. Door ingetogen materiaalgebruik en een goed afgestemd kleurenpallet geeft,naast de vormgeving, de woning een landelijk en eigentijds karakter.

Nieuwbouw gastenverblijf / tuinhuis, Bergen (NH)Ontwerp tuinhuis achtergevel- komlaan bergen

On 13, mrt 2012 | In | Door studio72

Nieuwbouw gastenverblijf / tuinhuis, Bergen (NH)

Ontwerp: Peter Rol (Studio72 )

Werkzam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Opdrachtgever: Particulier

Locatie : Bergen

Nieuwbouw woonhuis, Bergen (NH)Ontwerp nieuwbouw woonhuis bergen nh (4)Nieuwbouw woonhuis, Bergen (NH)Nieuwbouw woonhuis, Bergen (NH)Nieuwbouw woonhuis, Bergen (NH)

Door studio72

On 06, mrt 2012 | In | Door studio72

Nieuwbouw woonhuis, Bergen (NH)

Ontwerp: Peter Rol (studio72)

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Opdrachtgever: Particulier

Locatie : Bergen

 

 

Strand villa met gastenverblijf, Perth AustralieOntwerp strand villa perth australie - voorgevelOntwerp strand villa perth australie - achtergevelstrand villa perth australie - vogelvlucht

Door studio72

On 15, feb 2012 | In | Door studio72

Strand villa met gastenverblijf, Perth Australie

Ontwerp: Peter Rol (studio72)

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Opdrachtgever: Particulier

Locatie : Perth, Australie

Uitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, Heerhugowaard

Uitbreiding boerderij, Heerhugowaard

Ontwerp: Peter Rol (studio72)

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Heerhugowaard


Geverifieerd door MonsterInsights