Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Nieuwbouw bungalow, Noord-HollandNieuwbouw bungalow, Noord-Holland

On 08, jan 2024 | In | Door studio72

Nieuwbouw bungalow, Noord-Holland

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

 

Aan de rand van het Noordhollands duingebied en het landelijke gebied is de wens om deze moderne vrijstaande bungalow te bouwen.

Er is gekozen de woning in een bungalow-vorm te ontwerpen, zodat deze als een paviljoen in het groen staat. Door de woning tegen de groenblijvende bomenrij te positioneren, behoud je het zicht op het weidegebied en minimaliseer je de impact op de omgeving. Het gebruik van transparante elementen laat de natuur als het ware door de woning stromen, wat een prachtige connectie creëert tussen binnen en buiten.

De bungalow is op een bordes geplaatst om het paviljoen-uitstraling te benadrukken. Het slimme gebruik van het bestaande hoogteverschil voor de slaapkamers in de kelder helpt de woning een bescheiden profiel te geven, terwijl het toch voldoende ruimte biedt. De combinatie van hout, metselwerk en glas voor het materiaalgebruik draagt bij aan een moderne uitstraling die tegelijkertijd ingetogen is, waardoor het geheel mooi opgaat in de omgeving.

Herbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, Heiloo

Door studio72

On 08, jan 2024 | In | Door studio72

Herbestemming bedrijfsgebouw naar 4 twee-onder-een-kapwoningen ‘de Dubbele Ambacht’, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  GTP Vastgoed

Locatie : Heiloo

Realisatie : 2024

Start verkoop: Eind 2023 (gestart)

 

‘De Dubbele Ambacht’ De vier nieuwe woningen in Heiloo beloven een eigentijdse charme en comfort te bieden. Gelegen achter het traditionele lint van de Kennemerstraatweg, zullen deze moderne woningen gebruikmaken van eigentijdse materialen en architectuur, wat een frisse uitstraling aan de omgeving zal geven.

De locatie naast het recent gebouwde appartementencomplex, ook ontworpen door STUDIO72, belooft een harmonieus en samenhangend geheel te vormen, waarbij beide projecten elkaar aanvullen in stijl en design.

Deze woningen vormen het sluitstuk van de transformatie van het industrieterrein Oosterzij tot een hoogwaardig woongebied, waardoor de buurt nieuw leven ingeblazen wordt. Als onderdeel van dit ambitieuze project is GTP-vastgoed verantwoordelijk voor de ontwikkeling, met de focus op het creëren van kwalitatieve en moderne woonruimte die voldoet aan de behoeften van hedendaagse bewoners.

https://www.dedubbeleambacht.nl/ 

Nieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, AlkmaarNieuwbouw moderne vrijstaande villa, Alkmaarvilla

Door studio72

On 08, jan 2024 | In | Door studio72

Nieuwbouw moderne vrijstaande villa, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde,  ism Vincent Giling

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

 

Deze prachtige vrijstaande moderne villa, gelegen aan de rand van het schilderachtige Alkmaar, omarmt de essentie van eigentijds wonen te midden van een landelijk omgeving. Met een ontwerp dat harmonieus opgaat in de omgeving en een verfijnd gebruik van materialen.

Het exterieur van de villa weerspiegelt een moderne esthetiek, met strakke lijnen, grote glaspartijen en een combinatie van materialen zoals glas, hout,  stucwerk en zink die een perfecte symfonie vormen. Het contrast tussen de natuurlijke omgeving en de eigentijdse architectuur van de villa zorgt voor een fraaie uitstraling.

De ligging aan de rand van Alkmaar biedt het beste van twee werelden: de rust en sereniteit van het landelijke gebied gecombineerd met de nabijheid van de stadse voorzieningen. Vanuit de villa geniet men van weidse uitzichten over het groene landschap, terwijl alle gemakken van het stadsleven binnen handbereik liggen.

Binnen in de villa wordt de luxueuze sfeer voortgezet met een zorgvuldig ontworpen interieur dat naadloos aansluit op het moderne exterieur. Grote ruimtes baden in natuurlijk licht, dankzij de doordachte plaatsing van ramen en glazen wanden. Het gebruik van hoogwaardige materialen en afwerkingen voegt een gevoel van verfijning en elegantie toe aan elke kamer.

 

 

Verbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NHVerbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NH

Door studio72

On 02, okt 2023 | In | Door studio72

Verbouwing en verduurzaming monumentale woning architect met atelier, Bergen NH

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Bergen NH

 

In het bos aan de rand van het duingebied, staat de in 1938 gebouwde monumentale woning van schrijver, illustrator, architect Piet Worm, ontworpen door Alkmaarse architect Abraham Elzas.

Toendertijd was deze woning zeer modern en is in de stijl het NIEUWE BOUWEN gebouwd.

Door de loop der jaren is de woning meerdere malen verbouwd en zijn er meerdere karakteristieke elementen verdwenen. De wens was van de huidige eigenaren om de woning in ere te herstellen, te verduurzamen en een aan de achterzijde een kleine uitbreiding te realiseren.

In het interieur zijn vele autentieke elementen teruggebracht in combinatie met een moderne inrichting, wat een fraai eclectisch beeld geeft en naadloos aansluit op de wensen van de opdrachtgevers.

 

 

Nieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in NieuwegeinNieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in Nieuwegein

Door studio72

On 02, okt 2023 | In | Door studio72

Nieuwbouw showroom en opleidingcentrum, Geberit Nederland in Nieuwegein

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Geberit Nederland

Aannemer: Peters bouw en onderhoud

Locatie : Nieuwegein

 

Studio72.nl heeft het genoegen gehad om het ontwerp te realiseren voor een eigentijdse moderne showroom met opleidingscentrum, bij het hoofdkantoor van Geberit Nederland in Nieuwegein. Het heeft geresulteerd in een fraai gebouw met strakke lijnen, hoge glaspuien en een ingetogen materiaalgebruik. Hierdoor komt het assortiment van Geberit volledig tot zijn recht, in een overvloed van natuurlijk daglicht.

Inmiddels is er gestart met de bouw (Peters bouw en onderhoud) en is het hoogste punt bereikt. Medio 2024 zal de showroom gereed zijn.

Verbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, AlkmaarVerbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, AlkmaarVerbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, AlkmaarVerbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, AlkmaarinterieurVerbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, AlkmaarVerbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, Alkmaaruitbreiding woonhuisuitbreiding woonhuis

Door studio72

On 08, feb 2023 | In | Door studio72

Verbouwing en vergunningsvrije aanbouw woonhuis, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

Realisatie : 2023 / 2025

 

 

 

Nieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagenNieuwbouw duurzame moderne villa, schagen

Door studio72

On 08, nov 2022 | In | Door studio72

Nieuwbouw duurzame moderne villa, schagen

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Schagen

 

Aan een rustige straat in Schagen ligt een perceel met een bestaande woning. De bestaande woning zal worden gesloopt en er zal een modene eigentijdse energeizuinige woning worden gebouwd. Geheel naar wensen van de opdrachtgever.
De achterzijde zal 2 veranda’s krijgen en hebben een vrij uitzicht over het achtergelegen landschap.

Herbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, HeilooHerbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, Heiloo

Herbestemming bedrijfsgebouw naar 15 appartementen ‘De Ambacht’, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  GTP Vastgoed

Locatie : Heiloo

Realisatie : 2022 / 2023

Start verkoop: Juni 2022 (gestart)

 

EEN PLAN DAT AMBACHT ADEMT
Wie bouwt of verbouwt gaat op avontuur. Dat blijkt onomstotelijk uit onze werkervaring, uit de samenwerking met GTP Vastgoed en uit dit nieuwe project.

Op deze prachtige locatie worden vijftien energiezuinige twee– en driekamerappartementen gerealiseerd, waarvoor STUDIO72 het ontwerp en de bouwaanvraag heeft verzorgd.
Het appartementengebouw zal een eigentijdse uitstraling krijgen door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals metselwerk en deels houten gevels. De ramen zijn groot en hoog, welke zorgen voor veel natuurlijk licht in de appartementen. Fraaie vloeiende gevel en daklijnen, zoals het dak dat overvloeit in de gevels en de dakkapellen. Wat het eigentijdse karakter versterkt.

DE AMBACHT is prachtig gelegen in het rustige gebied de Oostweide. Het appartementencomplex zal als het ware in het groen worden geplaatst, door een groene invulling om het gebouw, met gras en bomen. Tevens zullen de parkeerplaatsen worden voorzien van grastegels, wat het natuurlijke karakter van de locatie zal versterken.
Kortom, een prachtige kans op een zeer mooie locatie. Ik wens de toekomstige bewoners zeer veel woonplezier.
Deze week gaat de verkoop starten van de appartementen.

Peter Rol – STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

#trots
https://www.ambacht-heiloo.nl/
 

 

Verbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, Bergenuitbreididing woning

Door studio72

On 26, mei 2022 | In | Door studio72

Verbouwing en uitbreiding villa, Bergen

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Partciculier

Locatie : Bergen

Realisatie : feb 2023

 

Uitbreiding en restyling vrijstaande villa, AlkmaarUitbreiding en restyling vrijstaande villa, AlkmaarUitbreiding en restyling vrijstaande villa, AlkmaarUitbreiding en restyling vrijstaande villa, AlkmaarUitbreiding en restyling vrijstaande villa, AlkmaarUitbreiding en restyling vrijstaande villa, Alkmaar

Door studio72

On 25, mei 2022 | In | Door studio72

Uitbreiding en restyling vrijstaande villa, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

Bouw: Medio 2022-2023

Nieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, LelystadNieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, Lelystad

Door studio72

On 25, mei 2022 | In | Door studio72

Nieuwbouw bedrijfsverzamlegebouw, Lelystad

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ukje

Locatie : Lelystad

Aan de rand van een bedrijventerrein in Lelystad, uitkijkend over de weilanden, zal een eigentijds energie-neutraal bedrijfsverzamelgebouw worden gerealiseerd. Voor het snelgroeiende bedrijf @ukje was de eigenaresse @sifrageijtenbeek op zoek naar een nieuwe huisvesting en was het oog gevallen op een prachtig hoekkavel.

STUDIO72 heeft een ontwerp gemaakt, die goed aansluit op de wensen van het bedrijf Ukje.

Het gebouw is zo ontworpen dat het groen van de weilanden en doorde voortuin tot kantoorgevel zal komen, waardoor de werknemers als het ware in het groen werken. De ontsluiting en de parkeerplaatsen komen aan de achterzijde, waarbij de parkeerplaatsen worden uitgevoerd in grastegels.
De entrees van de bedrijven krijgen 6meter hoge glaspuien , waarachter een evenhoge entreeruimte zal zijn. Het gebouw zal een ingetogen kleurgebruik krijgen, waar groen en uitzicht op groen een belangrijk onderdeel is.

Het plan is gister met groot enthousiasme ontvangen door de welstand Lelystad. Daarbij vielen de woorden ‘een zorgvuldig evenwichtig fraai ontwerp’ , wat een groot compliment is.

@sifrageijtenbeek; @ukje; @studio72; #lelystad; #ontwerp

Verbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, BergenVerbouwing en uitbreiding villa, Bergen

Door studio72

On 29, apr 2021 | In | Door studio72

Verbouwing en uitbreiding villa, Bergen

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Bergen

 

Aan een rustige straat in Bergen staat een vrijstaande villa, waarvoor STUDIO72 een ontwerp voor heeft mogen maken. De wens van de opdrachtgevers was om de woning een restyling te geven, de indeling en interieur aan te passen. Ook zal er aan de zijkant een serre en veranda komen.

verbouw oud schoolgebouw, winkelverbouw oud schoolgebouw, winkelverbouw oud schoolgebouw, winkelverbouw oud schoolgebouw, winkelverbouw oud schoolgebouw, winkelverbouw oud schoolgebouw, winkel

Door studio72

On 09, okt 2020 | In | Door studio72

verbouw oud schoolgebouw, winkel

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Winkel

 

In een fraai Noordhollands dorpje staat een oud schoolgebouw, wat nu al jaren als woning dienst doet. De nieuwe eigenaren van dit fraaie pand, wilden een modern landelijke eigentijdse indeling, met de daarbij behorende uitstraling.
STUDIO72 heeft een ontwerp gemaakt die goed aansluit op de woonwensen van de bewoners en het ontwerp is erg enthousiast ontvangen!!!

Nieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord Holland

On 08, okt 2020 | In | Door studio72

Nieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord Holland

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie : Noord Holland

 

STUDIO72 heeft het ontwerp gemaakt voor een winkel / kantorruimte met 4 bovengelegen appartementen.

Het betreft een inbreilocatie, waar het pand zal worden gesloopt en een nieuw eigentijds gebouw zal worden gebouwd. Hierbij zal de nieuwe bebouwing goed aansluiten op de naastgelegen panden en het straatbeeld,. Dit door een vormtaal die aansluit op het gevelprofiel van de naastgelegen bebouwing en mededoor het gebruik van een ingetogen kleur-en materiaal pallet, wat het gebouw een rustige  doch eigentijdse uitstraling geeft.

De ontsluiting van de winkel / kantoorruimte zal aan de voorzijde zijn en de ontsluiting van de appartementen aan de achterzijde, waardoor er een zo breed mogelijke winkel / kantoorgevel ontstaat. Het achterterrein zal een oase van rust worden, die ingevuld zal worden met veel groen en hier zullen de buitenruimten van de appartementen en het kantoor bevinden.

 

 

 

Impressies : Jesse Doosje

Herbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint Pancras

On 29, mrt 2020 | In | Door studio72

Herbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint Pancras

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie : Noord Holland

 

In een traditionele lintbebouwing van een Noordholland dorp, staat een bestaand bankgebouw dat momenteel niet meer in gebruik is.

De uitstraling van het huidige kantoorgebouw, valt nogal uit de toon van de bestaande traditionele lintbebouwing. Het bankgebouw zal worden verbouwd en herbestemd naar een appartementengebouw. In het ontwerp voor de restyling en verbouwing van het gebouw, is er gekozen om er meer een verticale geleding in de gevels te maken. Mede door gebruik van diverse materialen, wordt het lange pand, als het ware opgedeeld in verticale blokken, waardoor er meer aansluiting ontstaat met de naastgelegen lintbebouwing.

Het materiaalgebruik zal ingetogen zijn en zal goed aansluiten op de lintbebouwing.

In het plan is er ook veel groen meegenomen, waardoor het gebouw als het ware in het groen komt te staan.

 

 

Impressies: Jesse Doosje

Hof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht Alkmaar

On 08, jan 2020 | In | Door studio72

Hof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen, Overkrocht Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Hof van Hout Overkrocht, Alkmaar

Website :  www.hofvanhout.nl

 

Op een prachtige groene locatie in Alkmaar is het plan om 5 vrijstaande energiezuinige woningen te realiseren. Het gebied is omringt door groen en dat is doorgetrokken in de planopzet, zodat de woningen een parkachtige opzet krijgen. De woningen zullen per vertrek een fraai uitzicht krijgen op het groen, waardoor je als het ware in het bos woont.

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid Schermer

On 09, okt 2019 | In | Door studio72

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid Schermer

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Noord Holland

 

Aan de rand van het  buitengebied in Zuid Schermer ligt, een prachtig landelijk perceel, waar momenteel een kassencomplex met een bijbehorende schuur staan.

Een bestaande schuur zal worden verbouwd en herbestemd naar 3 energiezuinige schuurwoningen. Om de woningen te kunnen realiseren zal het bestaande kassencomplex worden gesloopt en deze qua ruimte in te wisselen voor de woningen, volgens de regelgeving van het bestemmingsplan (ruimte tegen ruimte).

Door de hergebruik van de bestaande schuur en deze te wijzigen naar schuurwoningen, zal dit geen inbreuk doen op de huidige landelijke uitstraling. Juist een versterking door de sloop van de kassen, waardoor er weer zicht op het achterland ontstaat. Qua architectuur zal de schuur worden verbouwd met ingetogen materiaal en kleurgebruik, wat de rustige landelijke uitstraling van een schuur(woning) zal benadrukken.

De transformatie van schuur naar 3 woningen werd met enthousiasme ontvangen door de welstand en stedenbouw.

Het plan is een CPO project opgestart door 2 zeer enthousiaste families

De bouw zal starten medio januari 2021.

 

 

 

 

 

Impressies : Jesse Doosje

 

Uitbreiding en verbouwing jaren 30 woning, Alkmaarontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekening

Door studio72

On 09, okt 2019 | In | Door studio72

Uitbreiding en verbouwing jaren 30 woning, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

Bij een fraaie jaren 30 woning in Alkmaar, zal een moderne uitbreiding worden gerealiseerd. Door de achtergevel transparant te maken met vouwdeuren, zal de tuin als het ware de kamer worden ingetrokken. Waardoor de eetkamer een hele fijne verblijfsruimte zal worden.
STUDIO72 heeft het ontwerp hiervoor mogen maken en zal ook de bouwtekeningen verzorgen.

 

 

 

Nieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de Hoef

Door studio72

On 04, apr 2019 | In | Door studio72

Nieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de Hoef

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Egmond

 

In de Egmondermeerpolder ligt een idyllisch landelijk perceel met boerderij. Door het verwijderen van de bestaande loodsen is de mogelijkheid ontstaan om er een woning met schuur op het erf erbij te bouwen.

De wens van de opdrachtgever, was om een sfeervolle en landelijke woning met schuur te realiseren. Bij het ontwerp van de villa is gekozen voor een modern landelijke stijl, met gebruik van ingetogen materiaalgebruik ; zwartgrijs metselwerk, donker gepatineerde zinken dak en donkergrijze kozijnen. Hierdoor ontstaat de gewenste uitstraling van een landelijk moderne woning, geheel passend in het landelijke gebied

Transformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Transformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Noord Holland

 

Geverifieerd door MonsterInsights