Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Verbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, Heiloo

Verbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  GTP Vastgoed

Locatie : Heiloo

 

Aan de rand van een nieuwe woonwijk in Heiloo staat een bestaand bedrijfsgebouw gebouw dat zal worden herbestemd.

De uitstraling van het huidige kantoorgebouw, valt nogal uit de toon van de naastgelegen nieuwe woonwijk. Het gebouw zal worden verbouwd en herbestemd naar een appartementengebouw. In het ontwerp voor de restyling en verbouwing van het gebouw, is er gekozen om een verticale geleding in de gevels te maken, door de dakbekleding deel verder naar beneden te trekken. Mede door gebruik van diverse ingetogen materialen, wordt de lange zijgevel, als het ware opgedeeld in blokken, waardoor er een goede aansluiting ontstaat met de naastgelegen woonwijk.

In het plan is er ook veel groen meegenomen, waarbij de parkeerplaatsen in grastegels worden uitgevoerd en er rondom hagen worden geplaatst, waardoor het gebouw als het ware in het groen komt te staan.

 

 

Impressies: Jesse Doosje

Nieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord HollandNieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord Holland

On 08, okt 2020 | In | Door studio72

Nieuwbouw appartementengebouw met kantoor / winkelruimte, Noord Holland

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie : Noord Holland

 

STUDIO7 heeft het ontwerp gemaakt voor een winkel / kantorruimte met 4 bovengelegen appartementen.

Het betreft een inbreilocatie, waar het pand zal worden gesloopt en een nieuw eigentijds gebouw zal worden gebouwd. Hierbij zal de nieuwe bebouwing goed aansluiten op de naastgelegen panden en het straatbeeld,. Dit door een vormtaal die aansluit op het gevelprofiel van de naastgelegen bebouwing en mededoor het gebruik van een ingetogen kleur-en materiaal pallet, wat het gebouw een rustige  doch eigentijdse uitstraling geeft.

De ontsluiting van de winkel / kantoorruimte zal aan de voorzijde zijn en de ontsluiting van de appartementen aan de achterzijde, waardoor er een zo breed mogelijke winkel / kantoorgevel ontstaat. Het achterterrein zal een oase van rust worden, die ingevuld zal worden met veel groen en hier zullen de buitenruimten van de appartementen en het kantoor bevinden.

 

 

 

Impressies : Jesse Doosje

Herbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint Pancras

Herbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint Pancras

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie : Noord Holland

 

In een traditionele lintbebouwing van een Noordholland dorp, staat een bestaand bankgebouw dat momenteel niet meer in gebruik is.

De uitstraling van het huidige kantoorgebouw, valt nogal uit de toon van de bestaande traditionele lintbebouwing. Het bankgebouw zal worden verbouwd en herbestemd naar een appartementengebouw. In het ontwerp voor de restyling en verbouwing van het gebouw, is er gekozen om er meer een verticale geleding in de gevels te maken. Mede door gebruik van diverse materialen, wordt het lange pand, als het ware opgedeeld in verticale blokken, waardoor er meer aansluiting ontstaat met de naastgelegen lintbebouwing.

Het materiaalgebruik zal ingetogen zijn en zal goed aansluiten op de lintbebouwing.

In het plan is er ook veel groen meegenomen, waardoor het gebouw als het ware in het groen komt te staan.

 

 

Impressies: Jesse Doosje

Hof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht AlkmaarHof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen,  Overkrocht Alkmaar

On 08, jan 2020 | In | Door studio72

Hof van Hout – 5 vrijstaande energiezuinige woningen, Overkrocht Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Hof van Hout Overkrocht, Alkmaar

Website :  www.hofvanhout.nl

 

Op een prachtige groene locatie in Alkmaar is het plan om 5 vrijstaande energiezuinige woningen te realiseren. Het gebied is omringt door groen en dat is doorgetrokken in de planopzet, zodat de woningen een parkachtige opzet krijgen. De woningen zullen per vertrek een fraai uitzicht krijgen op het groen, waardoor je als het ware in het bos woont.

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerherbestemmingCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid Schermer

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid Schermer

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Noord Holland

 

Aan de rand van het  buitengebied in Zuid Schermer ligt, een prachtig landelijk perceel, waar momenteel een kassencomplex met een bijbehorende schuur staan.

Een bestaande schuur zal worden verbouwd en herbestemd naar 3 energiezuinige schuurwoningen. Om de woningen te kunnen realiseren zal het bestaande kassencomplex worden gesloopt en deze qua ruimte in te wisselen voor de woningen, volgens de regelgeving van het bestemmingsplan (ruimte tegen ruimte).

Door de hergebruik van de bestaande schuur en deze te wijzigen naar schuurwoningen, zal dit geen inbreuk doen op de huidige landelijke uitstraling. Juist een versterking door de sloop van de kassen, waardoor er weer zicht op het achterland ontstaat. Qua architectuur zal de schuur worden verbouwd met ingetogen materiaal en kleurgebruik, wat de rustige landelijke uitstraling van een schuur(woning) zal benadrukken.

De transformatie van schuur naar 3 woningen werd met enthousiasme ontvangen door de welstand en stedenbouw.

Het plan is een CPO project opgestart door 2 zeer enthousiaste families

 

Uitbreiding en verbouwing jaren 30 woning, Alkmaarontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekening

Door studio72

On 09, okt 2019 | In | Door studio72

Uitbreiding en verbouwing jaren 30 woning, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

Bij een fraaie jaren 30 woning in Alkmaar, zal een moderne uitbreiding worden gerealiseerd. Door de achtergevel transparant te maken met vouwdeuren, zal de tuin als het ware de kamer worden ingetrokken. Waardoor de eetkamer een hele fijne verblijfsruimte zal worden.
STUDIO72 heeft het ontwerp hiervoor mogen maken en zal ook de bouwtekeningen verzorgen.

 

 

 

Nieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de HoefNieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de Hoef

Door studio72

On 04, apr 2019 | In | Door studio72

Nieuwbouw landelijk woning, Egmond aan de Hoef

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Egmond

 

In de Egmondermeerpolder ligt een idyllisch landelijk perceel met boerderij. Door het verwijderen van de bestaande loodsen is de mogelijkheid ontstaan om er een woning met schuur op het erf erbij te bouwen.

De wens van de opdrachtgever, was om een sfeervolle en landelijke woning met schuur te realiseren. Bij het ontwerp van de villa is gekozen voor een modern landelijke stijl, met gebruik van ingetogen materiaalgebruik ; zwartgrijs metselwerk, donker gepatineerde zinken dak en donkergrijze kozijnen. Hierdoor ontstaat de gewenste uitstraling van een landelijk moderne woning, geheel passend in het landelijke gebied

Transformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Transformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Noord Holland

 

Nieuwbouw appartementengebouw, AlkmaarNieuwbouw appartementengebouw, AlkmaarNieuwbouw appartementengebouw, AlkmaarNieuwbouw appartementengebouw, Alkmaar

On 17, jan 2019 | In | Door studio72

Nieuwbouw appartementengebouw, Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Jansen Beheer BV

Locatie :  Alkmaar

Verbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, Alkmaar

On 10, mei 2018 | In | Door studio72

Verbouwing tot Loft-appartement, Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar

Verbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de HoefVerbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de HoefVerbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de HoefVerbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de Hoef

Door studio72

On 22, mrt 2018 | In | Door studio72

Verbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de Hoef

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Egmond aan de Hoef

Nieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, Heerhugowaard

Door studio72

On 19, feb 2018 | In | Door studio72

Nieuwbouw bedrijfspand, Heerhugowaard

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde ism RH architect

Opdrachtgever :  Meubelatelier Jacco Bakker 

Locatie :  Heerhugowaard

Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)eethuis, luchroom, restaurant, terras, ontwerp alkmaar, modern, monument, bouwaanvraag, interieur, exterieurNieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)eethuis, luchroom, restaurant, terras, ontwerp alkmaar, modern, monument, bouwaanvraag, interieur, exterieurNieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)

Door studio72

On 01, okt 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Bodrum Doner Kebab

Aannemer: Reneparatie

Locatie : Zevenhuizen 17 te Alkmaar

 

Eethuis Bodrum gelegen in het stadspark ‘het Bolwerk’ is al jaar en dag een begrip in Alkmaar en omgeving. De eigenaar had de wens uitgesproken om een nieuw sfeervol en groter eethuis te realiseren. STUDIO72.nl is benaderd, om het ontwerp te maken voor nieuwbouw van het eethuis en de inrichting hiervan.

Gezien de prachtige ligging aan de rand van het stadspark, is gekozen te werken met veel glas, waardoor er veel doorzichten op het park ontstaan en je binnen als het ware in het park zit.De gevel aan de bebouwingszijde heeft daar-en tegen een geslotener karakter. Het gebouw is geplaatst op een verhoogd terras, wat uit het park vloeit en een duidelijk fysieke overgang van park naar bestrating geeft. Door het gebruik van ingetogen materiaalgebruik; voegloos roodbruin metselwerk (dikformaat), betonnen plinten / trappen, lichtgrijze kozijnen en houten terrasdek, krijgt het gebouw de gewenste uitstraling en past het uitstekend in het monumentale park en de bestaande bebouwing.

Voor de inrichting is gekozen om een sfeervolle eigentijdse ontwerp te maken, waarbij een huiskamer-sfeer een duidelijk uitgangspunt was. Een geweldige plek, om onder het genot van een lekker kopje koffie of een heerlijk broodje Doner, wat tijd te verdrijven op een prachtige plek aan de rand van het stadspark.

Inrichting flexplekken en kantoorinrichting, De Telefooncentrale, Alkmaar (volgens nationale test 2020, bij de topflexplekken van Nederland)Interieur Ozebo overzichtInterieur Ozebo ScheidingsmeubelInterieur Ozebo Cafe gedeelteInterieur Ozebointerieur kantoor ozebo - gangzone

Door studio72

On 29, jun 2017 | In | Door studio72

Inrichting flexplekken en kantoorinrichting, De Telefooncentrale, Alkmaar (volgens nationale test 2020, bij de topflexplekken van Nederland)

Ontwerp: Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever : De Telefooncentrale , ruimte om te ondernemen

Fotografie : Robert Hart – Rick Akkerman

Locatie : Koelmalaan 350 te Alkmaar

Google : Interieurtour

De klant wilde graag een een industriele, creatieve maar ook  huiselijke uitstraling. Met de prachtige industriele uitstraling van het bestaande pand met betonnen kolommen en plafond lag er een geweldige basis voor een plan. Deze industriele uitstraling is benadrukt door het gebruik van elementen, als oude fabriekslampen en grove touwgordijen. De warmkleurige gietvloer met een lijnenspel, geeft de verbindingslijnen aan van de diversen bedrijven. Waarbij grote eiken tafels voor de Flexwerkplekken, met dividers van tijdschriften, de creatieve en  huiselijke sfeer benadrukken. Op een aantal print -en kleurwanden na, zijn alle wanden basic gehouden, zodat er veel ruimte is voor een continue kunstexpositie.

Door de combinatie van industrieel, creatief en huiselijk is er een zeer prettige werksfeer ontstaan, waar veel klanten met plezier werken. Door een opmerking van een klant’ ik zou hier wel willen wonen’ kan ik concluderen dat het een geslaagd project was.

 

 

Volgens het noordhollands dagblad in een artikel van 1 Oktober 2020;

De Telefooncentrale behoort volgens nationale test bij de topflexplekken van Nederland.

 

 

ALKMAAR – STUDIO7272 is verantwoordelijk voor het ontwerp, van de prachtige kantoor inrichting, van het bedrijvencentrum ‘Ozebo’ op de eerste verdieping van De Telefooncentrale te Alkmaar. Er is een uitstekende balans gevonden tussen de visie van Ozebo is ‘Onafhankelijk in Verbinding’ en  professionaliteit, de vraag van de hedendaagse ondernemers en de nostalgie van de oude telefooncentrale waarin Ozebo is gevestigd. Studio72 heeft haar uiterste best gedaan en continu afwegingen gemaakt om het uiterste te halen uit de mogelijkheden die binnen het budget aanwezig waren.

Het resultaat is daar dan ook naar.

Erik Plas – Ozebo

( de naam Ozebo is ondertussen gewijzigd in DeTelefooncentrale )

 

 

 

 

Nieuwbouw herenhuis, EdamNieuwbouw herenhuis, EdamNieuwbouw herenhuis, EdamNieuwbouw herenhuis, Edam

Door studio72

On 27, jun 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw herenhuis, Edam

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Edam

In Edam wordt een nieuwe wijk gerealiseerd, omgeven door natuurgebied, water en parken. De wens is om een klassiek herenhuis met garage te plaatsen, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.