Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Verbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, Heiloo

Verbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  GTP Vastgoed

Locatie : Heiloo

 

Aan de rand van een nieuwe woonwijk in Heiloo staat een bestaand bedrijfsgebouw gebouw dat zal worden herbestemd.

De uitstraling van het huidige kantoorgebouw, valt nogal uit de toon van de naastgelegen nieuwe woonwijk. Het gebouw zal worden verbouwd en herbestemd naar een appartementengebouw. In het ontwerp voor de restyling en verbouwing van het gebouw, is er gekozen om een verticale geleding in de gevels te maken, door de dakbekleding deel verder naar beneden te trekken. Mede door gebruik van diverse ingetogen materialen, wordt de lange zijgevel, als het ware opgedeeld in blokken, waardoor er een goede aansluiting ontstaat met de naastgelegen woonwijk.

In het plan is er ook veel groen meegenomen, waarbij de parkeerplaatsen in grastegels worden uitgevoerd en er rondom hagen worden geplaatst, waardoor het gebouw als het ware in het groen komt te staan.

 

 

Impressies: Jesse Doosje