Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Herbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint Pancras

Herbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint Pancras

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie : Noord Holland

 

In een traditionele lintbebouwing van een Noordholland dorp, staat een bestaand bankgebouw dat momenteel niet meer in gebruik is.

De uitstraling van het huidige kantoorgebouw, valt nogal uit de toon van de bestaande traditionele lintbebouwing. Het bankgebouw zal worden verbouwd en herbestemd naar een appartementengebouw. In het ontwerp voor de restyling en verbouwing van het gebouw, is er gekozen om er meer een verticale geleding in de gevels te maken. Mede door gebruik van diverse materialen, wordt het lange pand, als het ware opgedeeld in verticale blokken, waardoor er meer aansluiting ontstaat met de naastgelegen lintbebouwing.

Het materiaalgebruik zal ingetogen zijn en zal goed aansluiten op de lintbebouwing.

In het plan is er ook veel groen meegenomen, waardoor het gebouw als het ware in het groen komt te staan.

 

 

Impressies: Jesse Doosje