Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Tijdelijke huisvesting Stichting KAASFABRIEK FabLab, AlkmaarTijdelijke huisvesting Stichting KAASFABRIEK FabLab, Alkmaar

Door studio72

On 12, dec 2013 | In | Door studio72

Tijdelijke huisvesting Stichting KAASFABRIEK FabLab, Alkmaar

Ontwerp: Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever : Stichting KAASFABRIEK – Fablab regio Alkmaar

Locatie : Pettermerstraat 15 te Alkmaar 9 (naast HAL25)

Wat is een Fablab? (video)

Kaasfabriek FabLab regio Alkmaar

Een hub en werkplaats voor innovatie en techniek

De missie

De Kaasfabriek richt zich op het bevorderen van innovatie en het promoten van techniek en wetenschap in de regio Alkmaar. De Kaasfabriek is een verbindende schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven: een hub voor een community van creatieve makers: jong, oud, onervaren, ervaren, hoog- en laagopgeleid, hobbyist, kunstenaar, ondernemer, leraar, student en professional. De Kaasfabriek heeft een ongedwongen open karakter waar openheid, samenwerking, kennis delen, ‘learning by doing’ en ontmoeting centraal staan.

De Kaasfabriek is dé plek om een droom te verwezenlijken. De digitale “ontwerp-werkplaats” geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren, met bijv. 3d printers., laser-en vinylsnijder ed. Het is de broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Kortom De Kaasfabriek is er voor:

  • de promotie van techniek en wetenschap

  • het faciliteren van verbinding tussen makers

  • het kennis laten maken en enthousiasmeren van kinderen voor wetenschap en techniek om een technische school of studie te promoten.

  • het stimuleren van creatieve makers – op een zo jong mogelijke leeftijd – om deel te nemen en bij te dragen aan de groeiende “open” bron van kennis en ervaring in techniek.

 

 

Geverifieerd door MonsterInsights