Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Verbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, Alkmaar

On 10, mei 2018 | In | Door studio72

Verbouwing tot Loft-appartement, Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar

Nieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, HeerhugowaardNieuwbouw bedrijfspand, Heerhugowaard

On 19, feb 2018 | In | Door studio72

Nieuwbouw bedrijfspand, Heerhugowaard

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde ism RH architect

Opdrachtgever :  Meubelatelier Jacco Bakker 

Locatie :  Heerhugowaard

Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)eethuis, luchroom, restaurant, terras, ontwerp alkmaar, modern, monument, bouwaanvraag, interieur, exterieurNieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)eethuis, luchroom, restaurant, terras, ontwerp alkmaar, modern, monument, bouwaanvraag, interieur, exterieurNieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)

On 01, okt 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Bodrum Doner Kebab

Aannemer: Reneparatie

Locatie : Zevenhuizen 17 te Alkmaar

 

Eethuis Bodrum gelegen in het stadspark ‘het Bolwerk’ is al jaar en dag een begrip in Alkmaar en omgeving. De eigenaar had de wens uitgesproken om een nieuw sfeervol en groter eethuis te realiseren. STUDIO72.nl is benaderd, om het ontwerp te maken voor nieuwbouw van het eethuis en de inrichting hiervan.

Gezien de prachtige ligging aan de rand van het stadspark, is gekozen te werken met veel glas, waardoor er veel doorzichten op het park ontstaan en je binnen als het ware in het park zit.De gevel aan de bebouwingszijde heeft daar-en tegen een geslotener karakter. Het gebouw is geplaatst op een verhoogd terras, wat uit het park vloeit en een duidelijk fysieke overgang van park naar bestrating geeft. Door het gebruik van ingetogen materiaalgebruik; voegloos roodbruin metselwerk (dikformaat), betonnen plinten / trappen, lichtgrijze kozijnen en houten terrasdek, krijgt het gebouw de gewenste uitstraling en past het uitstekend in het monumentale park en de bestaande bebouwing.

Voor de inrichting is gekozen om een sfeervolle eigentijdse ontwerp te maken, waarbij een huiskamer-sfeer een duidelijk uitgangspunt was. Een geweldige plek, om onder het genot van een lekker kopje koffie of een heerlijk broodje Doner, wat tijd te verdrijven op een prachtige plek aan de rand van het stadspark.

Inrichting kantoren, De Telefooncentrale, AlkmaarInterieur Ozebo overzichtInterieur Ozebo ScheidingsmeubelInterieur Ozebo Cafe gedeelteInterieur Ozebointerieur kantoor ozebo - gangzone

On 29, jun 2017 | In | Door studio72

Inrichting kantoren, De Telefooncentrale, Alkmaar

Ontwerp: Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever : De Telefooncentrale , ruimte om te ondernemen

Fotografie : Robert Hart – Rick Akkerman

Locatie : Koelmalaan 350 te Alkmaar

Google : Interieurtour

De klant wilde graag een een industriele, creatieve maar ook  huiselijke uitstraling. Met de prachtige industriele uitstraling van het bestaande pand met betonnen kolommen en plafond lag er een geweldige basis voor een plan. Deze industriele uitstraling is benadrukt door het gebruik van elementen, als oude fabriekslampen en grove touwgordijen. De warmkleurige gietvloer met een lijnenspel, geeft de verbindingslijnen aan van de diversen bedrijven. Waarbij grote eiken tafels voor de Flexwerkplekken, met dividers van tijdschriften, de creatieve en  huiselijke sfeer benadrukken. Op een aantal print -en kleurwanden na, zijn alle wanden basic gehouden, zodat er veel ruimte is voor een continue kunstexpositie.

Door de combinatie van industrieel, creatief en huiselijk is er een zeer prettige werksfeer ontstaan, waar veel klanten met plezier werken. Door een opmerking van een klant’ ik zou hier wel willen wonen’ kan ik concluderen dat het een geslaagd project was.

 

ALKMAAR – Studio72 is verantwoordelijk voor het ontwerp, van de prachtige kantoor inrichting, van het bedrijvencentrum ‘Ozebo’ op de eerste verdieping van De Telefooncentrale te Alkmaar. Er is een uitstekende balans gevonden tussen de visie van Ozebo is ‘Onafhankelijk in Verbinding’ en  professionaliteit, de vraag van de hedendaagse ondernemers en de nostalgie van de oude telefooncentrale waarin Ozebo is gevestigd. Studio72 heeft haar uiterste best gedaan en continu afwegingen gemaakt om het uiterste te halen uit de mogelijkheden die binnen het budget aanwezig waren.

Het resultaat is daar dan ook naar.

Erik Plas – Ozebo

( de naam Ozebo is ondertussen gewijzigd in DeTelefooncentrale )

 

 

 

 

Nieuwbouw herenhuis, EdamNieuwbouw herenhuis, EdamNieuwbouw herenhuis, EdamNieuwbouw herenhuis, Edam

On 27, jun 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw herenhuis, Edam

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Edam

In Edam wordt een nieuwe wijk gerealiseerd, omgeven door natuurgebied, water en parken. De wens is om een klassiek herenhuis met garage te plaatsen, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

 

Nieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NH

On 15, feb 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NH

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Noord Holland

In Bergen, ligt een prachtig perceel , achter een boerderij. De wens is om een energi-neutrale moderne woning te bouwen, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

 

Verbouwing showroom tot 7 kantoor-unitsVerbouwing showroom tot 7 kantoor-unitsVerbouwing showroom tot 7 kantoor-units

On 24, nov 2015 | In | Door studio72

Verbouwing showroom tot 7 kantoor-units

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar

 

 

Een bestaande auto-showroom zal worden verbouwd tot 7 kantoor-units (30m2p/st) en met een algemene ontvangstruimte. Er is gekozen voor een proffesionele en sfeervolle uitstraling, wat een prettige werkruimte zal zijn en ideaal om klanten te ontvangen.

Verbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementen

On 13, okt 2015 | In | Door studio72

Verbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementen

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Projectontwikkelaar

 

 

STUDIO72 is gevraagd een studie te maken naar de verandering een winkel met kantoren, naar winkel met 4 ruime appartementen. Door de toevoeging van een 2e verdieping is er ruimte ontstaan om 2 extra appartementen te kunnen toevoegen.

De entree van de winkel is aan een plein gesitueerd met parkeergelegenheid. Aan de achterzijde is de toegang tot de appartementen, bergingen en expeditie voor de winkel.

Bij de appartementen is er gekozen om een vrijstaand blok is het midden te plaatsen, waarin de badkamer, keuken en kasten zijn gesitueerd. Door schuifdeuren kunnen ruimten worden afgescheiden, waardoor de ruimten op vele manieren kunnen worden gebruikt. De appartementen kunnen worden gemaakt met 1 of 2 slaapkamers, waarbij natuurlijk ook een studeerruimte van gemaakt kan gaan worden.

Uitbreiding AH Achterberg, SteenbergenUitbreiding AH Achterberg, SteenbergenUitbreiding AH Achterberg, SteenbergenUitbreiding AH Achterberg, SteenbergenUitbreiding AH Achterberg, Steenbergen

On 10, jan 2015 | In | Door studio72

Uitbreiding AH Achterberg, Steenbergen

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Frachaiser

Locatie :  Steenbergen ( Brabant )

 

De wens van de frainchiser van AH Achterberg was om de bestaande winkel te vergroten / vernieuwen, om een uitgebreider assortiment en een vernieuwde winkel aan de klanten te kunnen aanbieden.

Jaren van voorbereiding en goed overleg – met Albert Heijn, gemeente en omwonenden – zijn aan de uitbreiding voorafgegaan. Door slim te bouwen is er totaal 450 vierkante meter vloeroppervlakte toe kunnen voegen aan de ‘oude’ supermarkt. STUDIO72 heeft de gevels, diverse ruimten en de personeelsruimten ontworpen, waarbij STUDIO72 onderdeel uitmaakte van een team ( het collectief ) die het project grotendeels het gedaan.

Herinrichting verbouwing kantoorgebouw, AlkmaarHerinrichting verbouwing kantoorgebouw, AlkmaarHerinrichting verbouwing kantoorgebouw, Alkmaar

On 18, nov 2014 | In | Door studio72

Herinrichting verbouwing kantoorgebouw, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Plymovent

Locatie :  Alkmaar

 

Plymovent heeft wereldwijd diverse vestigingen. De vestiging in Alkmaar is al jaren gehuisvest in de Beverkoog. In de loop der jaren is de inrichting van het pand gedateerd en mede door de huidige inrichting, ontbreekt de verbinding tussen de verschillende  ruimten en mist de gewenste uitstraling.

Studio72 is gevraagd kritisch te kijken naar de indeling en het logistiek functioneren van de ruimten. Tevens om huisvesting de gewenste internationale uitstraling te geven die gewenst is.

 

(de impressies zijn van het concept-ontwerp)

Tijdelijke huisvesting Stichting KAASFABRIEK FabLab, AlkmaarTijdelijke huisvesting Stichting KAASFABRIEK FabLab, Alkmaar

On 12, dec 2013 | In | Door studio72

Tijdelijke huisvesting Stichting KAASFABRIEK FabLab, Alkmaar

Ontwerp: Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever : Stichting KAASFABRIEK – Fablab regio Alkmaar

Locatie : Pettermerstraat 15 te Alkmaar 9 (naast HAL25)

Wat is een Fablab? (video)

Kaasfabriek FabLab regio Alkmaar

Een hub en werkplaats voor innovatie en techniek

De missie

De Kaasfabriek richt zich op het bevorderen van innovatie en het promoten van techniek en wetenschap in de regio Alkmaar. De Kaasfabriek is een verbindende schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven: een hub voor een community van creatieve makers: jong, oud, onervaren, ervaren, hoog- en laagopgeleid, hobbyist, kunstenaar, ondernemer, leraar, student en professional. De Kaasfabriek heeft een ongedwongen open karakter waar openheid, samenwerking, kennis delen, ‘learning by doing’ en ontmoeting centraal staan.

De Kaasfabriek is dé plek om een droom te verwezenlijken. De digitale “ontwerp-werkplaats” geeft iedereen de mogelijkheden om zijn of haar idee uit te werken en te realiseren, met bijv. 3d printers., laser-en vinylsnijder ed. Het is de broedplaats voor productontwikkeling van de toekomst.

Kortom De Kaasfabriek is er voor:

  • de promotie van techniek en wetenschap

  • het faciliteren van verbinding tussen makers

  • het kennis laten maken en enthousiasmeren van kinderen voor wetenschap en techniek om een technische school of studie te promoten.

  • het stimuleren van creatieve makers – op een zo jong mogelijke leeftijd – om deel te nemen en bij te dragen aan de groeiende “open” bron van kennis en ervaring in techniek.


 

Wellnescentrum Six Senses, DuivenOntwerpen wellnesscentrum six sense duivenOntwerpen wellnesscentrum six sense duivenOntwerpen wellnesscentrum six sense duiven

Door studio72

On 14, mrt 2012 | In | Door studio72

Wellnescentrum Six Senses, Duiven

Ontwerp (mede): Peter Rol (studio72)  & Vincent Giling

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Impressies:  3d-illuminate

Opdrachtgever: Six Senses

Locatie : Duiven

De klant wil een nieuwbouw Spa & Wellness resort maken, gecombineerd met een esthetische cosmetische -en een entertainmentcentrum op één terrein. Door de drie gebouwen te situeren in een parkachtige structuur met verschillende niveau’s, worden de gebouwen met de daarin geplaatste functies, stand-alone en geschikt voor het gebruik ervan, terwijl het uiterlijk van de gebouwen bij elkaar aansluiten.

Sportcentrum Victorie plaza, AlkmaarInterieur_VictorieplazaInterieur_VictorieplazaFotografie voor AS Creation van sporthal Victorieplaza: Interieur sportcentrum VictorieplazaFotografie voor AS Creation van sporthal Victorieplaza: Interieur sportcentrum VictorieplazaInterieur sportcentrum Victorieplaza

On 06, mrt 2012 | In | Door studio72

Sportcentrum Victorie plaza, Alkmaar

Ontwerp (mede): Peter Rol (studio72)  & Vincent Giling

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Fotografie: Karen Steenwinkel

Opdrachtgever : Victorie Plaza, sport en wellness

Locatie : Terborchlaan 311 te Alkmaar

Het ontwerp van Sportcentrum Victorie Plaza is mede gemaakt door Peter Rol. Het nieuwe sport-centrum bestaat uit een fitnessclub, een restaurant en andere faciliteiten. Alle functies bevinden zich in een gebouw dat vroeger werd gebruikt als een tenniscentrum. Door het toevoegen van een nieuwe vloer en verschillende nieuwe ruimten door openingen toe te voegen. Volledige restyling van interieur en exterieur van het gebouw. Bekijk het complete portfolio van ontwerpen van studio72

 

 

Bedrijfsgebouw Bfour, Amsterdam noordhaalbaarheidsstudie BfourBedrijfsgebouw Bfour, Amsterdam noordhaalbaarheidsstudie Bfour

Door studio72

On 06, mrt 2012 | In | Door studio72

Bedrijfsgebouw Bfour, Amsterdam noord

Haalbaarheidsonderzoek

Ontwerp: Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever: B4

Locatie : Amsterdam Noord

 

Amsterdam-Noord timmert aan de weg en ontwikkelt zich in een snel tempo. Er is bedrijvigheid en er worden steeds meer woningen gebouwd. Het plan, noordwaarts’ is voortgekomen uit een samenwerking tussen Amsterdam -Noord en de centrale stad, met als doel nieuwe wijken te realiseren met een stads karakter. De charme en mogelijkheden van het IJ worden steeds meer ontdekt en ontsloten. Doordat er rond het IJ veel woningen bijgekomen zijn en ook nog gebouwd worden, gaan er steeds meer Amsterdammers zich ook op het water richten. De hoeveelheid Amsterdammers met een bootje is enorm gegroeid en de grachten en eilanden liggen steeds voller. De dienstverlening en de op deze doelgroep gerichte horeca blijven nog achter op deze ontwikkeling.  In al deze ontwikkelingen denken wij dat er ruimte is voor en behoefte aan extra voorzieningen op het gebied van horeca en recreatie voor mensen die rond het IJ wonen, waterliefhebbers en booteigenaren

Ons plan sluit hierop aan en is gebaseerd op het zodanig verenigen aan watergerelateerde activiteiten in 1 pand, dat:

-Het gehele terrein aan de Hasseltweg benut wordt in lijn met het bestemmingsplan

-De activiteiten positief effect op elkaar hebben en elkaar stimuleren;

-Amsterdam-Noord er aantrekkelijker door wordt en de economische activiteit daar gestimuleerd wordt;

-Het de buurt aantrekkelijker maakt en mensen vanuit heel Amsterdam en omgeving trekt;

-De aantrekkingskracht van het IJ benut wordt, zodat water en land meer geïntegreerd worden , waardoor beiden aantrekkelijker worden.

In het plan voor B4 worden 4 activiteiten verenigd in het te realiseren pand:

-Beach

-Bar/restaurant

-Boats

-Business

Denk aan een fraai pand met op de begane grond aan de IJ-zijde een attractieve horeca gelegenheid met een casual ‘ eigentijdse’ uitstraling. Het is makkelijk binnenlopen. Er is een steiger waar bootjes kunnen aanleggen voor de dag, een strand en terras waar mensen kunnen ontspannen met uitzicht over het IJ en lekker kunnen eten. Bar  en restaurant zijn goed te bereiken met zowel auto, OV als boot. Tevens op de begane grond een stalling voor ongeveer 80 boten en een loods. Op de tweede en derde verdieping kantoorruimte voor aan het water gerelateerde bedrijven.

 

 

Productontwikkelingproduct behang ontwerpInterieur Ozebo ScheidingsmeubelProductontwerp 3d schilderijProductontwerp interieur kastenwand

On 14, jan 2012 | In | Door studio72

Productontwikkeling

Productontwikkeling, toegepast bij projecten

Ontwerp: Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever: Diversen