Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Verbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, HeilooVerbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, Heiloo

Verbouw bedrijfsgebouw naar 15 appartementen, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  GTP Vastgoed

Locatie : Heiloo

 

Aan de rand van een nieuwe woonwijk in Heiloo staat een bestaand bedrijfsgebouw gebouw dat zal worden herbestemd.

De uitstraling van het huidige kantoorgebouw, valt nogal uit de toon van de naastgelegen nieuwe woonwijk. Het gebouw zal worden verbouwd en herbestemd naar een appartementengebouw. In het ontwerp voor de restyling en verbouwing van het gebouw, is er gekozen om een verticale geleding in de gevels te maken, door de dakbekleding deel verder naar beneden te trekken. Mede door gebruik van diverse ingetogen materialen, wordt de lange zijgevel, als het ware opgedeeld in blokken, waardoor er een goede aansluiting ontstaat met de naastgelegen woonwijk.

In het plan is er ook veel groen meegenomen, waarbij de parkeerplaatsen in grastegels worden uitgevoerd en er rondom hagen worden geplaatst, waardoor het gebouw als het ware in het groen komt te staan.

 

 

Impressies: Jesse Doosje

Herbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint PancrasHerbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint Pancras

Herbestemming bankgebouw naar appartementen, Sint Pancras

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie : Noord Holland

 

In een traditionele lintbebouwing van een Noordholland dorp, staat een bestaand bankgebouw dat momenteel niet meer in gebruik is.

De uitstraling van het huidige kantoorgebouw, valt nogal uit de toon van de bestaande traditionele lintbebouwing. Het bankgebouw zal worden verbouwd en herbestemd naar een appartementengebouw. In het ontwerp voor de restyling en verbouwing van het gebouw, is er gekozen om er meer een verticale geleding in de gevels te maken. Mede door gebruik van diverse materialen, wordt het lange pand, als het ware opgedeeld in verticale blokken, waardoor er meer aansluiting ontstaat met de naastgelegen lintbebouwing.

Het materiaalgebruik zal ingetogen zijn en zal goed aansluiten op de lintbebouwing.

In het plan is er ook veel groen meegenomen, waardoor het gebouw als het ware in het groen komt te staan.

 

 

Impressies: Jesse Doosje

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid SchermerCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid Schermer

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Zuid Schermer

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Noord Holland

 

Aan de rand van het  buitengebied in Zuid Schermer ligt, een prachtig landelijk perceel, waar momenteel een kassencomplex met een bijbehorende schuur staan.

Een bestaande schuur zal worden verbouwd en herbestemd naar 3 energiezuinige schuurwoningen. Om de woningen te kunnen realiseren zal het bestaande kassencomplex worden gesloopt en deze qua ruimte in te wisselen voor de woningen, volgens de regelgeving van het bestemmingsplan (ruimte tegen ruimte).

Door de hergebruik van de bestaande schuur en deze te wijzigen naar schuurwoningen, zal dit geen inbreuk doen op de huidige landelijke uitstraling. Juist een versterking door de sloop van de kassen, waardoor er weer zicht op het achterland ontstaat. Qua architectuur zal de schuur worden verbouwd met ingetogen materiaal en kleurgebruik, wat de rustige landelijke uitstraling van een schuur(woning) zal benadrukken.

De transformatie van schuur naar 3 woningen werd met enthousiasme ontvangen door de welstand en stedenbouw.

Het plan is een CPO project opgestart door 2 zeer enthousiaste families

De bouw zal starten medio januari 2021.

 

 

 

 

 

Impressies : Jesse Doosje

 

Transformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Transformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Noord Holland

 

Verbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, Alkmaar

On 10, mei 2018 | In | Door studio72

Verbouwing tot Loft-appartement, Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar

Verbouwing showroom tot 7 kantoor-unitsVerbouwing showroom tot 7 kantoor-unitsVerbouwing showroom tot 7 kantoor-units

On 24, nov 2015 | In | Door studio72

Verbouwing showroom tot 7 kantoor-units

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar

 

 

Een bestaande auto-showroom zal worden verbouwd tot 7 kantoor-units (30m2p/st) en met een algemene ontvangstruimte. Er is gekozen voor een proffesionele en sfeervolle uitstraling, wat een prettige werkruimte zal zijn en ideaal om klanten te ontvangen.

Verbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementenVerbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementen

Verbouwing bankgebouw naar winkel met 4 appartementen

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Projectontwikkelaar

 

 

STUDIO72 is gevraagd een studie te maken naar de verandering een winkel met kantoren, naar winkel met 4 ruime appartementen. Door de toevoeging van een 2e verdieping is er ruimte ontstaan om 2 extra appartementen te kunnen toevoegen.

De entree van de winkel is aan een plein gesitueerd met parkeergelegenheid. Aan de achterzijde is de toegang tot de appartementen, bergingen en expeditie voor de winkel.

Bij de appartementen is er gekozen om een vrijstaand blok is het midden te plaatsen, waarin de badkamer, keuken en kasten zijn gesitueerd. Door schuifdeuren kunnen ruimten worden afgescheiden, waardoor de ruimten op vele manieren kunnen worden gebruikt. De appartementen kunnen worden gemaakt met 1 of 2 slaapkamers, waarbij natuurlijk ook een studeerruimte van gemaakt kan gaan worden.

Nieuwbouw villa, Bergen (NH)Nieuwbouw villa, Bergen (NH)verbouwing woonhuis bergen nhNieuwbouw villa, Bergen (NH)Nieuwbouw villa, Bergen (NH)

On 14, nov 2014 | In | Door studio72

Nieuwbouw villa, Bergen (NH)

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Bergen NH

 

Nabij het centrum van Bergen (Noord Holland) ligt een idyllisch ‘verborgen’ perceel met daarop een riante woning. Door brand in de woning, is de wens ontstaan om een nieuwe villa te realiseren, met hergebruik van enkele bestaande onderdelen (fundering en een aantal muren)

De wens van de opdrachtgever, was om een sfeervolle en luxe villa te realiseren. Bij het ontwerp van de villa is gekozen voor een modern landelijke stijl, met gebruik van ingetogen materiaalgebruik ; wit stucwerk, eiken overkappingen / kozijnen, zinken dakranden/boeiboorden en zwarte dakpannen, die de gewenste uitstraling geven en uitstekend past tussen de bestaande bebouwing.

Ontwerp villa, HeilooOntwerp villa, Heiloo

On 25, sep 2014 | In | Door studio72

Ontwerp villa, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier / Stefan de Vries Makelaar

Locatie : Kennemerstraatweg 29 te Heiloo

 

 

Aan de Kennemerstraatweg 29 te Heiloo is een bouwkavel met veel mogelijkheden. Er doet zich een bijzondere kans voor, een kans om te wonen in een oase van rust en groen, gelegen op de grens van Alkmaar en vlakbij Amsterdam. Momenteel staat er een gedateerde woning op een kavel van ca.1550m2

Studio72 heeft in opdracht van een particulier / Stefan de Vries Makelaar, voor dit kavel een  ontwerp te maken, met alle mogelijkheden die het kavel met zicht meebrengt. Dit heeft geleid tot een ontwerp van een riante vrijstaande  villa met een landelijk moderne uitstraling, welke prachtig past tussen de lintbebouwing en de parkachtige opzet van de achterliggende woonwijk.

Herbestemming – Appartementen in industrieel gebouw, WeespPlattegrond appartementen Weerd 1)aPlattegrond appartementen Weerd (2)aPlattegrond appartementen Weerd

Herbestemming – Appartementen in industrieel gebouw, Weesp

Haalbaarheidsonderzoek

Ontwerp (mede): Peter Rol (studio72) & Vincent Giling

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Opdrachtgever: Particulier

Locatie : Weesp

Sportcentrum Victorie plaza, AlkmaarInterieur_VictorieplazaInterieur_VictorieplazaFotografie voor AS Creation van sporthal Victorieplaza: Interieur sportcentrum VictorieplazaFotografie voor AS Creation van sporthal Victorieplaza: Interieur sportcentrum VictorieplazaInterieur sportcentrum Victorieplaza

On 06, mrt 2012 | In | Door studio72

Sportcentrum Victorie plaza, Alkmaar

Ontwerp (mede): Peter Rol (studio72)  & Vincent Giling

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Fotografie: Karen Steenwinkel

Opdrachtgever : Victorie Plaza, sport en wellness

Locatie : Terborchlaan 311 te Alkmaar

Het ontwerp van Sportcentrum Victorie Plaza is mede gemaakt door Peter Rol. Het nieuwe sport-centrum bestaat uit een fitnessclub, een restaurant en andere faciliteiten. Alle functies bevinden zich in een gebouw dat vroeger werd gebruikt als een tenniscentrum. Door het toevoegen van een nieuwe vloer en verschillende nieuwe ruimten door openingen toe te voegen. Volledige restyling van interieur en exterieur van het gebouw. Bekijk het complete portfolio van ontwerpen van studio72

 

 

Uitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, HeerhugowaardUitbreiding boerderij, Heerhugowaard

Uitbreiding boerderij, Heerhugowaard

Ontwerp: Peter Rol (studio72)

Werkzaam bij: Vincent Giling architectonische vormgeving

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Heerhugowaard