Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Portfolio

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Noord HollandherbestemmingCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Noord HollandCPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Noord Holland

On 09, okt 2019 | In | Door studio72

CPO Herbestemming agrarische schuur naar 3 schuurwoningen , Noord Holland

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Noord Holland

 

Aan de rand van het  buitengebied ligt, een prachtig landelijk perceel, waar momenteel een kassencomplex met een bijbehorende schuur staan.

Een bestaande schuur zal worden verbouwd en herbestemd naar 3 energiezuinige schuurwoningen. Om de woningen te kunnen realiseren zal het bestaande kassencomplex worden gesloopt en deze qua ruimte in te wisselen voor de woningen, volgens de regelgeving van het bestemmingsplan (ruimte tegen ruimte).

Door de hergebruik van de bestaande schuur en deze te wijzigen naar schuurwoningen, zal dit geen inbreuk doen op de huidige landelijke uitstraling. Juist een versterking door de sloop van de kassen, waardoor er weer zicht op het achterland ontstaat. Qua architectuur zal de schuur worden verbouwd met ingetogen materiaal en kleurgebruik, wat de rustige landelijke uitstraling van een schuur(woning) zal benadrukken.

De transformatie van schuur naar 3 woningen werd met enthousiasme ontvangen door de welstand en stedenbouw.

Het plan is een CPO project opgestart door 2 zeer enthousiaste families

 

Uitbreiding en verbouwing jaren 30 woning, Alkmaarontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekeningontwerp verbouwing uitbreiding bouwtekening

On 09, okt 2019 | In | Door studio72

Uitbreiding en verbouwing jaren 30 woning, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Alkmaar

Bij een fraaie jaren 30 woning in Alkmaar, zal een moderne uitbreiding worden gerealiseerd. Door de achtergevel transparant te maken met vouwdeuren, zal de tuin als het ware de kamer worden ingetrokken. Waardoor de eetkamer een hele fijne verblijfsruimte zal worden.
STUDIO72 heeft het ontwerp hiervoor mogen maken en zal ook de bouwtekeningen verzorgen.

 

 

 

Nieuwbouw 5 vrijstaande energiezuinige woningen, AlkmaarNieuwbouw 5 vrijstaande energiezuinige woningen, AlkmaarNieuwbouw 5 vrijstaande energiezuinige woningen, AlkmaarNieuwbouw 5 vrijstaande energiezuinige woningen, Alkmaar

Door studio72

On 08, sep 2019 | In | Door studio72

Nieuwbouw 5 vrijstaande energiezuinige woningen, Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Alkmaar

 

Op een prachtige groene locatie in Alkmaar is het plan om 5 vrijstaande energiezuinige woningen te realiseren. Het gebied is omringt door groen en dat is doorgetrokken in de planopzet, zodat de woningen een parkachtige opzet krijgen. De woningen zullen per vertrek een fraai uitzicht krijgen op het groen, waardoor je als het ware in het bos woont.

Nieuwbouw landelijk woning, EgmondNieuwbouw landelijk woning, EgmondNieuwbouw landelijk woning, EgmondNieuwbouw landelijk woning, EgmondNieuwbouw landelijk woning, EgmondNieuwbouw landelijk woning, Egmond

On 04, apr 2019 | In | Door studio72

Nieuwbouw landelijk woning, Egmond

Ontwerp:  Peter Rol -Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Egmond

 

In de Egmondermeerpolder ligt een idyllisch landelijk perceel met boerderij. Door het verwijderen van de bestaande loodsen is de mogelijkheid ontstaan om er een woning met schuur op het erf erbij te bouwen.

De wens van de opdrachtgever, was om een sfeervolle en landelijke woning met schuur te realiseren. Bij het ontwerp van de villa is gekozen voor een modern landelijke stijl, met gebruik van ingetogen materiaalgebruik ; zwartgrijs metselwerk, donker gepatineerde zinken dak en donkergrijze kozijnen. Hierdoor ontstaat de gewenste uitstraling van een landelijk moderne woning, geheel passend in het landelijke gebied

Verbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, AlkmaarVerbouwing tot Loft-appartement, Alkmaar

On 10, mei 2018 | In | Door studio72

Verbouwing tot Loft-appartement, Alkmaar

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar

Verbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de HoefVerbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de HoefVerbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de HoefVerbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de Hoef

On 22, mrt 2018 | In | Door studio72

Verbouwing en uitbreiding bungalow, Egmond aan de Hoef

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Egmond aan de Hoef

Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)eethuis, luchroom, restaurant, terras, ontwerp alkmaar, modern, monument, bouwaanvraag, interieur, exterieurNieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)eethuis, luchroom, restaurant, terras, ontwerp alkmaar, modern, monument, bouwaanvraag, interieur, exterieurNieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)

On 01, okt 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw paviljoen Eethuis Bodrum, Alkmaar (Winnaar Puienprijs, Alkmaar 2017)

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Bodrum Doner Kebab

Aannemer: Reneparatie

Locatie : Zevenhuizen 17 te Alkmaar

 

Eethuis Bodrum gelegen in het stadspark ‘het Bolwerk’ is al jaar en dag een begrip in Alkmaar en omgeving. De eigenaar had de wens uitgesproken om een nieuw sfeervol en groter eethuis te realiseren. STUDIO72.nl is benaderd, om het ontwerp te maken voor nieuwbouw van het eethuis en de inrichting hiervan.

Gezien de prachtige ligging aan de rand van het stadspark, is gekozen te werken met veel glas, waardoor er veel doorzichten op het park ontstaan en je binnen als het ware in het park zit.De gevel aan de bebouwingszijde heeft daar-en tegen een geslotener karakter. Het gebouw is geplaatst op een verhoogd terras, wat uit het park vloeit en een duidelijk fysieke overgang van park naar bestrating geeft. Door het gebruik van ingetogen materiaalgebruik; voegloos roodbruin metselwerk (dikformaat), betonnen plinten / trappen, lichtgrijze kozijnen en houten terrasdek, krijgt het gebouw de gewenste uitstraling en past het uitstekend in het monumentale park en de bestaande bebouwing.

Voor de inrichting is gekozen om een sfeervolle eigentijdse ontwerp te maken, waarbij een huiskamer-sfeer een duidelijk uitgangspunt was. Een geweldige plek, om onder het genot van een lekker kopje koffie of een heerlijk broodje Doner, wat tijd te verdrijven op een prachtige plek aan de rand van het stadspark.

Transformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, OudorpTransformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

On 29, jun 2017 | Geen reacties | In | Door studio72

Transformatie van kantoor naar appartementen, Oudorp

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Noord Holland

 

Inrichting kantoren, De Telefooncentrale, AlkmaarInterieur Ozebo overzichtInterieur Ozebo ScheidingsmeubelInterieur Ozebo Cafe gedeelteInterieur Ozebointerieur kantoor ozebo - gangzone

On 29, jun 2017 | In | Door studio72

Inrichting kantoren, De Telefooncentrale, Alkmaar

Ontwerp: Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever : De Telefooncentrale , ruimte om te ondernemen

Fotografie : Robert Hart – Rick Akkerman

Locatie : Koelmalaan 350 te Alkmaar

Google : Interieurtour

De klant wilde graag een een industriele, creatieve maar ook  huiselijke uitstraling. Met de prachtige industriele uitstraling van het bestaande pand met betonnen kolommen en plafond lag er een geweldige basis voor een plan. Deze industriele uitstraling is benadrukt door het gebruik van elementen, als oude fabriekslampen en grove touwgordijen. De warmkleurige gietvloer met een lijnenspel, geeft de verbindingslijnen aan van de diversen bedrijven. Waarbij grote eiken tafels voor de Flexwerkplekken, met dividers van tijdschriften, de creatieve en  huiselijke sfeer benadrukken. Op een aantal print -en kleurwanden na, zijn alle wanden basic gehouden, zodat er veel ruimte is voor een continue kunstexpositie.

Door de combinatie van industrieel, creatief en huiselijk is er een zeer prettige werksfeer ontstaan, waar veel klanten met plezier werken. Door een opmerking van een klant’ ik zou hier wel willen wonen’ kan ik concluderen dat het een geslaagd project was.

 

ALKMAAR – Studio72 is verantwoordelijk voor het ontwerp, van de prachtige kantoor inrichting, van het bedrijvencentrum ‘Ozebo’ op de eerste verdieping van De Telefooncentrale te Alkmaar. Er is een uitstekende balans gevonden tussen de visie van Ozebo is ‘Onafhankelijk in Verbinding’ en  professionaliteit, de vraag van de hedendaagse ondernemers en de nostalgie van de oude telefooncentrale waarin Ozebo is gevestigd. Studio72 heeft haar uiterste best gedaan en continu afwegingen gemaakt om het uiterste te halen uit de mogelijkheden die binnen het budget aanwezig waren.

Het resultaat is daar dan ook naar.

Erik Plas – Ozebo

( de naam Ozebo is ondertussen gewijzigd in DeTelefooncentrale )

 

 

 

 

Nieuwbouw herenhuis, EdamNieuwbouw herenhuis, EdamNieuwbouw herenhuis, EdamNieuwbouw herenhuis, Edam

On 27, jun 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw herenhuis, Edam

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Edam

In Edam wordt een nieuwe wijk gerealiseerd, omgeven door natuurgebied, water en parken. De wens is om een klassiek herenhuis met garage te plaatsen, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

 

Uitbreiding een verbouwing woning, SchoorlUitbreiding een verbouwing woning, SchoorlUitbreiding een verbouwing woning, SchoorlUitbreiding een verbouwing woning, Schoorl

On 19, feb 2017 | In | Door studio72

Uitbreiding een verbouwing woning, Schoorl

Ontwerp : Peter Rol – Studio72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie : Schoorl

 

 

Aan de rand van het duingebied in Schoorl staat een bestaande vrijstaande woning uit 1925. De opdrachtgevers hadden de wens de woning te vergroten en een eigentijdse uitstraking te geven, met een aantal belangerijke uitgangspunten, uitzicht op het duingebied, veel daglicht, modern eigentijdse uitstraling met sfeervolle inrichting.

Het ontwerp werd met groot enthousiasme ontvangen door de opdrachtgevers.

 

Nieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NHNieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NH

On 15, feb 2017 | In | Door studio72

Nieuwbouw energie-neutrale vrijstaande woning, Bergen NH

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Noord Holland

In Bergen, ligt een prachtig perceel , achter een boerderij. De wens is om een energi-neutrale moderne woning te bouwen, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

 

Nieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, BergenNieuwbouw vrijstaande woning, Bergen

On 09, nov 2016 | In | Door studio72

Nieuwbouw vrijstaande woning, Bergen

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Noord Holland

 

Aan een rustig laantje in Bergen, ligt een prachtig perceel waarop een bestaande villa met recreatiewoning staat. De wens is om de bestaande woning te slopen en een nieuwe vrijstaande villa te plaatsen, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

De opdrachtgevers  wilden graag een eigentijdse woning met invloeden van de ‘Bergense stijl’.

 

Nieuwbouw appartementen complex, HeilooNieuwbouw appartementen complex, HeilooNieuwbouw appartementen complex, HeilooNieuwbouw appartementen complex, Heiloo

On 09, jun 2016 | In | Door studio72

Nieuwbouw appartementen complex, Heiloo

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Ontwikkelaar

Locatie :  Noord Holland

De 8 luxe appartementen worden gerealiseerd op de hoek van de Kennemerstraatweg en Zevenhuizerlaan. Dit volledig nieuw te bouwen complex zal van alle gemakken voorzien zijn. Zo is er een lift aanwezig en hebben alle woningen een eigen buitenruimte. Samen met de luxueuze afwerking zorgt dit ervoor dat u hier zeer prettig zult wonen. Door de ruime en open opzet van de appartementen, krijgt u een zeer ruimtelijk gevoel. De appartementen hebben 2 slaapkamers, 1 of 2 badkamers en een apart toilet. Afhankelijk van het door u gekozen appartement heeft u een tuin, dakterras of balkon. Ook is er voldoende parkeerruimte beschikbaar. U woont in relatieve rust, maar heeft wel alle voorzieningen nabij. Daarnaast ligt Alkmaar op een steenworp afstand en bent u ook snel in Amsterdam met de auto of OV.

WWW.ZEVENLOO.NL

Interieur Penthouse, Alkmaardesign interieur penthouse, ontwerp , architect, 3d, fraai, modern, minimalistischdesign interieur penthouse, ontwerp , architect, 3d, fraai, modern, minimalistischdesign interieur penthouse, ontwerp , architect, 3d, fraai, modern, minimalistischdesign interieur penthouse, ontwerp , architect, 3d, fraai, modern, minimalistisch

On 06, jun 2016 | In | Door studio72

Interieur Penthouse, Alkmaar

Ontwerp:  Peter Rol -STUDIO72 ontwerp en bouwkunde

Opdrachtgever :  Particulier

Locatie :  Alkmaar